Allergivennlig keto-brød (4 ingredienser – uten nøtter/meieriprodukter)! Vårt nyeste tilskudd i brødkategorien. I år skal vi nemlig forsøke å lage flere oppskrifter som er allergivennlige. Mange kan ikke spise nøtter, eller tåler ikke melk eller egg – alle ingredienser som brukes mye i keto/lk-verden. Dette allergivennlige keto- brødet passer for deg som er allergisk mot nøtter, og kan også fint lages med ghee eller olje for deg som ikke tåler meieriprodukter. Hvis du har ønsker til oppskrifter i allergi-kategorien setter vi pris på å høre fra deg. Vi ser at flere og flere spør om alternative ingredienser i diverse oppskrifter grunnet allergi/intoleranse og det ønsker vi å gjøre noe med! Vårt mål er at et ketogent/lavkarbo kosthold skal være enkelt, smakfullt og spennende, og at våre oppskrifter skal kunne bidra med nettopp det. Vi ønsker å ha oppskrifter til enhver smak og behov, så din tilbakemelding er viktig for oss! Bli gjerne med i vår Facebook-gruppe tilknyttet bloggen så får du enkelt kontakt med oss. Psssst; Du finner flere oppskrifter på bakst her!
- 8 egg (medium)
- 80 g smeltet smør (du kan også bruke ghee eller olje)
- 80 g pofiber
- 2 strøkne ts bakepulver
- litt salt (kan sløyfes)
- Forvarm ovnen til 180C.
- Pisk sammen egg og smeltet smør.
- Bland inn resterende ingredienser og ha over i en brødform med bakepapir.
- Stekes på midterste rille i 60 minutter.
- Avkjøles på rist.
Hei🙂 Først og fremst vil jeg takke for alle oppskrifter. Alt jeg har prøvd så lenge fungerte perfekt👍 Dette brødet laget jeg i natt, så skal prøves snart. Det er en ting jeg lurer på. Kan Pofiber erstattes med havrefiber, fibrex eller fiber husk eller kombineres med en av de?
Heisann, tusen takk for hyggelig tilbakemelding 🙂 de har litt ulike egenskaper men pofiber og havrefiber kan stort sett erstatte hverandre. Når det er sagt så har vi egne oppskrifter på brød med disse ingrediensene 🙂