Kylling- og karripai med SUPERSPRØ paibunn!
Denne paien passer til en 26 cm paiform. Server gjerne med babyleafsalat, cherrytomat og marinert champinjong.
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 6 porsjoner
Ingredienser:
Paibunn
- 30 g fettredusert sesammel
- 30 g fettredusert mandelmel
- 20 g fettredusert kokosmel
- ¼ ts xanthangummi*
- 1 ts fiberhusk
- 1 egg
- 50 g halvtemperert smør i terninger
Fyll
- 300 g kylling (vi brukte kjøtt fra 2 ferdiggrillede kyllinglår - det ble nesten nøyaktig 300g)
- 100 g brokkolibuketter
- 1 liten/medium rødløk
- ½ paprika
- 3 egg
- 2 dl fløte
- 2 ts karri
- salt og pepper etter smak
- baconstrimler til roser (evt stekt bacon)
- litt salt
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Bland sammen mel, fiberhusk, xanthangummi, salt og smør til du får en kornete konsistens.
- Tilsett egg og bland godt.
- Kjevle deigen ut mellom to bakepapir.
- Ha deigen forsiktig over i paiformen (her må nok litt lappverk til men fortvil ikke! Du er ikke alene).
- Forstek på midterste rille i 10 minutter.
Fyll
- Kutt og stek grønnsakene for å bli kvitt mest mulig fuktighet (ellers "setter" ikke eggestanden seg skikkelig).
- Ha fyllet over i den forstekte paibunnen.
- Pisk sammen egg, fløte og krydder og hell over.
- Pynt med baconroser.
- Stekes på nest nederste rille i 35-40 minutter.
- La paien hvile i 10 minutter før du skjærer i den.
Merknad
*Xanthangummi kan sløyfes men det er denne som gjør paideigen sprø. Den blir selvsagt god uansett, så om du ikke har xanthangummi bruker du 1 ss fiberhusk istedenfor 1 ts.
Har du ikke prøvd vår ultimate paideig enda så er det på høy tid! 🙂 (psssst – det finnes også en søt versjon). Denne paien, eller quichen om du vil, smaker himmelsk! Spesielt sammen med vår tamarimarinerte champinjonger 🙂
Denne så kjempe god ut! Tror du det vil fungere uten kokosmelet? Takk!:)
Tusen takk 🙂 Ja ha bare mer av de andre meltypene 🙂
Hei. Forsøker å finne alternativer for egg da jeg ikke tåler dette. Er det mulig å bruke ekstra fiberhusk trur du? Eller evt bakepulver og eddik? Har du noen forslag?
Hei, du kan jo forsøke men jeg har desverre ikke erfaring med det selv :/ håper det løser seg 🙂