Kylling- og karripai med SUPERSPRØ paibunn!
 
 
Denne paien passer til en 26 cm paiform. Server gjerne med babyleafsalat, cherrytomat og marinert champinjong.
Skrevet av:
Serveringer: 6 porsjoner
Ingredienser:
Paibunn
  • 30 g fettredusert sesammel
  • 30 g fettredusert mandelmel
  • 20 g fettredusert kokosmel
  • ¼ ts xanthangummi*
  • 1 ts fiberhusk
  • 1 egg
  • 50 g halvtemperert smør i terninger

Fyll
  • 300 g kylling (vi brukte kjøtt fra 2 ferdiggrillede kyllinglår - det ble nesten nøyaktig 300g)
  • 100 g brokkolibuketter
  • 1 liten/medium rødløk
  • ½ paprika
  • 3 egg
  • 2 dl fløte
  • 2 ts karri
  • salt og pepper etter smak
  • baconstrimler til roser (evt stekt bacon)
  • litt salt
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland sammen mel, fiberhusk, xanthangummi, salt og smør til du får en kornete konsistens.
  3. Tilsett egg og bland godt.
  4. Kjevle deigen ut mellom to bakepapir.
  5. Ha deigen forsiktig over i paiformen (her må nok litt lappverk til men fortvil ikke! Du er ikke alene).
  6. Forstek på midterste rille i 10 minutter.

Fyll
  1. Kutt og stek grønnsakene for å bli kvitt mest mulig fuktighet (ellers "setter" ikke eggestanden seg skikkelig).
  2. Ha fyllet over i den forstekte paibunnen.
  3. Pisk sammen egg, fløte og krydder og hell over.
  4. Pynt med baconroser.
  5. Stekes på nest nederste rille i 35-40 minutter.
  6. La paien hvile i 10 minutter før du skjærer i den.
Merknad
*Xanthangummi kan sløyfes men det er denne som gjør paideigen sprø. Den blir selvsagt god uansett, så om du ikke har xanthangummi bruker du 1 ss fiberhusk istedenfor 1 ts.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/kylling-og-karripai-med-superspro-paibunn/