Jeg var på konsert på helga. Hæla i taket og alt som hører med. Venninnene mine ramla innom Burger King på vei hjem, men jeg var til tross for noen glass rødvin for mye fornuftig og lot være, og lagde meg heller et mugbread med masssssssssse pålegg på når jeg kom hjem. Det hjalp jo på mettheten og alt det der, men jeg innrømmer at jeg har drømt om saftig, crispy chicken burger siden. Igår ble drømmen realitet! Jeg hadde lyst å prøve calzonedeigen som hamburgerbrød men hadde ikke nok revet mozzarella i hus og jeg orka bare ikke gå på butikken igjen. Vi hadde derimot masse mozzarella i lake, så jeg bestemte meg for å prøve! Server gjerne hamburgeren med en knockout kombinasjon av salatblad, stekt baconstrimler, cheddar, tomat, BBQ dressing og syltet rødløk. Total mouthgasm! Disse hamburgerbrødene smaker også supergodt som rundstykker!
- 1 egg
- 50 g cottage cheese
- 1 ss eplecidereddik
- 2 ss fettredusert sesammel
- 3 ss pofiber
- 125 g fersk mozzarella (avrent)
- 1 ss Sukrin Gold
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts natron
- 0,5 ss Fiberhusk
- litt salt
Crispy kyllingburger
- 4 stk tynnskårede kyllingfileter
- 100 g mandelmel eller mandler
- 50 g revet mozzarella
- 1 egg
- salt og pepper etter smak (og evt andre krydre)
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Knus sammen cottage cheese og egg til du får en glatt røre.
- Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
- Hell laken av mozzarellaen og press ut så mye vann du greier med hendene.
- Smelt i mikrobølgeovn på 30 sekunders intervaller til den tynne væsken som kommer ut bobler. Det tar til sammen ca 1,5 minutt. Mozzarellaen skiller seg men du skal ha i hele greia.
- Det er viktig at du lar kjøkkenmaskinen jobbe til du har en fast og smidig deig. Det er nødvendig å skrape kantene på bollen og eventuelt kroken etterhvert.
- Fukt hendene og rull 2 hamburgerbrød.
- Trykk de noe ned da de hever ganske bra.
- Stø på sesamfrø om ønskelig.
- Stekes på midterste rille i 25 minutter.
- La avkjøle helt på rist før du skjærer i det.
Crispy kyllingburger
- Knus mandler til mandelmel.
- Ha deretter i ost og kvern sammen til du får en finkornet konsistens.
- Pisk egget lett sammen med litt salt og pepper.
- Krydre kyllingfiletene og vend i egg.
- Vend i paneringsmel.
- Stekes i stekepanne med godt med smør til gjennomstekt og gylden.
Nevermind, leste oppskrifta en gang til:)
Må man male mandler eller kan man bare benytte mandelmel?
Hei. Vil det fungere med raspet norvegia istedenfor mozarella ?
Kan jeg bruke en annen ost?
Ja det går fint 🙂
Hvor mange karb inneholder disse?😀 Jeg er så dårlig på å regne ut sånn 🙈
Funker det å fryse disse? 😊
Ja de kan fint fryses 🙂 smaker best oppvarmet i ovnen 😀
Hei. Må en bruke smelta ost? Har prøvd to ganger med smelta mozarella i andre brød/rundstykker dere har, og det er jo et rent helv……. å få blanda osten i deigen, den snurrer seg rundt vispene i mixmasteren! Er det smak eller konsistens som er viktig når det kommer til osten?
Det er konsistensen hovedsakelig. Ja det kan være utfordrebde å blande sammen :/ det gjelder å smelte osten godt nok og jobbe raskt 🙂
Pingback: Spicy hamburger med baconion rings - Fett & Forstand
Tenkte å mekke sammen disse nå å ser jeg ikke har pofiber eller cottage cheese?😱 Kunne jeg erstattet det med noe?🙈 Krise!
Cottage cheese kan erstattes med creme fraiche men pofiber var det værre med. Pofiber gir masse men ikke tyngde, hvis det gav mening? Prøv med halvparten av mengde pofiber mef mandelmel?
Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, deigen ble nokså løs så måtte ha i ekstra med sesammel og pofiber..er det kjent problematikk?
De står i ovnen nå, spent på resultatet 😊
Håper det ble bra 🙂
Pingback: Gledelig Jul med Fett & Forstand – Lussekatter – Fett & Forstand