Gledelig jul med Fett & Forstand – Rødkål

Vi er godt igang med oppskrifter til Jul. Samtidig jobber vi med et annet prosjekt som gagner alle våre lesere, og oss selv. Det vil dermed ta litt tid før oppskriftene kommer på bloggen, men vi jobber med saken!

Gledelig jul med Fett & Forstand - Rødkål
 
Lag gjerne dobbel eller trippel porsjon og frys ned!
Skrevet av:
Ingredienser
  • 500 g rødkål
  • 1,5 dl kjøttkraft/tørr rødvin eller vann
  • 50 g frosne tyttebær
  • 1 ss Tagatesse (eller tilsvarende annen søtning)
  • 1 - 2 ts salt
  • 5 nellikspiker
  • 1 laubærblad
  • 2 ss eddik (klar 7%)
  • 1 ss smør
Fremgangsmåte
  1. Vask kålen og snitt den i fine strimler.
  2. Bland sammen sukker og salt.
  3. Ha kål og tyttebær, nellik og saltblandingen lagvis i en kjele.
  4. Hell over væsken og ha tilslutt på en klatt smør.
  5. Gi et oppkok, sett deretter plata ned på medium varme og la småputre i 45 minutter under lokk.
  6. Rør innimellom.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.