Gledelig jul med Fett & Forstand - Rødkål
 
 
Lag gjerne dobbel eller trippel porsjon og frys ned!
Skrevet av:
Ingredienser
  • 500 g rødkål
  • 1,5 dl kjøttkraft/tørr rødvin eller vann
  • 50 g frosne tyttebær
  • 1 ss Tagatesse (eller tilsvarende annen søtning)
  • 1 - 2 ts salt
  • 5 nellikspiker
  • 1 laubærblad
  • 2 ss eddik (klar 7%)
  • 1 ss smør
Fremgangsmåte
  1. Vask kålen og snitt den i fine strimler.
  2. Bland sammen sukker og salt.
  3. Ha kål og tyttebær, nellik og saltblandingen lagvis i en kjele.
  4. Hell over væsken og ha tilslutt på en klatt smør.
  5. Gi et oppkok, sett deretter plata ned på medium varme og la småputre i 45 minutter under lokk.
  6. Rør innimellom.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/tilbehor/gledelig-jul-med-fett-forstand-rodkal/