Gledelig jul med Fett & Forstand - Rødkål
Skrevet av: Fett & Forstand
- 500 g rødkål
- 1,5 dl kjøttkraft/tørr rødvin eller vann
- 50 g frosne tyttebær
- 1 ss Tagatesse (eller tilsvarende annen søtning)
- 1 - 2 ts salt
- 5 nellikspiker
- 1 laubærblad
- 2 ss eddik (klar 7%)
- 1 ss smør
- Vask kålen og snitt den i fine strimler.
- Bland sammen sukker og salt.
- Ha kål og tyttebær, nellik og saltblandingen lagvis i en kjele.
- Hell over væsken og ha tilslutt på en klatt smør.
- Gi et oppkok, sett deretter plata ned på medium varme og la småputre i 45 minutter under lokk.
- Rør innimellom.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/tilbehor/gledelig-jul-med-fett-forstand-rodkal/
3.5.3251