Crispy Kyllingburger
 
 
Til denne oppskriften trenger du en blender og en kjøkkenmaskin eller en god elektrisk håndvisp.
Skrevet av:
Serveringer: 2 store hamburgerbrød
Ingredienser
Hamburgerbrød
  • 1 egg
  • 50 g cottage cheese
  • 1 ss eplecidereddik
  • 2 ss fettredusert sesammel
  • 3 ss pofiber
  • 125 g fersk mozzarella (avrent)
  • 1 ss Sukrin Gold
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ss Fiberhusk
  • litt salt

Crispy kyllingburger
  • 4 stk tynnskårede kyllingfileter
  • 100 g mandelmel eller mandler
  • 50 g revet mozzarella
  • 1 egg
  • salt og pepper etter smak (og evt andre krydre)
Fremgangsmåte
Hamburgerbrød
  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Knus sammen cottage cheese og egg til du får en glatt røre.
  3. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
  4. Hell laken av mozzarellaen og press ut så mye vann du greier med hendene.
  5. Smelt i mikrobølgeovn på 30 sekunders intervaller til den tynne væsken som kommer ut bobler. Det tar til sammen ca 1,5 minutt. Mozzarellaen skiller seg men du skal ha i hele greia.
  6. Det er viktig at du lar kjøkkenmaskinen jobbe til du har en fast og smidig deig. Det er nødvendig å skrape kantene på bollen og eventuelt kroken etterhvert.
  7. Fukt hendene og rull 2 hamburgerbrød.
  8. Trykk de noe ned da de hever ganske bra.
  9. Stø på sesamfrø om ønskelig.
  10. Stekes på midterste rille i 25 minutter.
  11. La avkjøle helt på rist før du skjærer i det.

Crispy kyllingburger
  1. Knus mandler til mandelmel.
  2. Ha deretter i ost og kvern sammen til du får en finkornet konsistens.
  3. Pisk egget lett sammen med litt salt og pepper.
  4. Krydre kyllingfiletene og vend i egg.
  5. Vend i paneringsmel.
  6. Stekes i stekepanne med godt med smør til gjennomstekt og gylden.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/crispy-kyllingburger-ny-oppskrift-pa-hamburgerbrod/