Til denne oppskriften trenger du en blender og en kjøkkenmaskin eller en god elektrisk håndvisp.
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 2 store hamburgerbrød
Ingredienser:
Hamburgerbrød
1 egg
50 g cottage cheese
1 ss eplecidereddik
2 ss fettredusert sesammel
3 ss pofiber
125 g fersk mozzarella (avrent)
1 ss Sukrin Gold
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
0,5 ss Fiberhusk
litt salt
Crispy kyllingburger
4 stk tynnskårede kyllingfileter
100 g mandelmel eller mandler
50 g revet mozzarella
1 egg
salt og pepper etter smak (og evt andre krydre)
Fremgangsmåte:
Hamburgerbrød
Forvarm ovnen til 200°C.
Knus sammen cottage cheese og egg til du får en glatt røre.
Ha i de tørre ingrediensene og bland godt.
Hell laken av mozzarellaen og press ut så mye vann du greier med hendene.
Smelt i mikrobølgeovn på 30 sekunders intervaller til den tynne væsken som kommer ut bobler. Det tar til sammen ca 1,5 minutt. Mozzarellaen skiller seg men du skal ha i hele greia.
Det er viktig at du lar kjøkkenmaskinen jobbe til du har en fast og smidig deig. Det er nødvendig å skrape kantene på bollen og eventuelt kroken etterhvert.
Fukt hendene og rull 2 hamburgerbrød.
Trykk de noe ned da de hever ganske bra.
Stø på sesamfrø om ønskelig.
Stekes på midterste rille i 25 minutter.
La avkjøle helt på rist før du skjærer i det.
Crispy kyllingburger
Knus mandler til mandelmel.
Ha deretter i ost og kvern sammen til du får en finkornet konsistens.
Pisk egget lett sammen med litt salt og pepper.
Krydre kyllingfiletene og vend i egg.
Vend i paneringsmel.
Stekes i stekepanne med godt med smør til gjennomstekt og gylden.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/crispy-kyllingburger-ny-oppskrift-pa-hamburgerbrod/