Lavkarbo Tortillalefser (uten nøtter, egg og meieriprodukter)!

Lavkarbo Tortillalefser

Lavkarbo Tortillalefser

Lavkarbo TortillalefserLavkarbo Tortillalefser (uten nøtter, egg og meieriprodukter)! Fredags-tacoen er viktig for mange nordmenn, og det er vanskelig å få til en myk, elastisk og smaksnøytral tortilla-lefse uten hvetemel. Denne oppskriften er alt overnevnte, pluss allergivennlig! Originaloppskriften på lavkarbo tortillalefser (med kokosmel) kommer fra sweetashoney.co og vi har gjort små justeringer så de kan nytes også av dere som er allergisk mot kokos (eller ikke liker smaken av kokos). Vi har også justert opp mengdemålene så du får 6 stk lavkarbo tortillalefser! Ønsker du originaloppskriften på lavkarbo tortillalefser med norske mål og fremgangsmåte finner du den på Lavkarbomedhanne sin blogg. PS! Sjekk ut vår oppskrift på chimichanga!

Lavkarbo Tortilla (uten nøtter, egg og meieriprodukter)!
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 stk
Ingredienser:
  • 45 g pofiber
  • 25 g Fiberhusk
  • 3,75 dl lunket vann
  • 0,5 ts bakepulver
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
Fremgangsmåte:
  1. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle.
  2. Ha vann og olje i de tørre ingrediensene og kna godt.
  3. Del deigen i 6 like store deler og kjevle hver del mellom to bakeark.
  4. Bruk et kasserollelokk eller lignende og skjær rundt hvis du ønsker helt runde lefser.
  5. Stekes uten olje/smør på steketakke eller i en stekepanne med antistick-belegg.
  6. Ha tortillalefsene i et fuktig klede i mellom stekingen så de ikke blir for tørre.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 56 - Fett: 4,2 - Karbohydrater: 1,4 - Protein: 0,6

 

12 Comments

  1. Pingback: Tortillas! (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand

  2. Pingback: Enchiladas med Refried Beans - keto style! - Fett & Forstand

  3. Vigdis Wiik

    Fantastisk gode lefser, og enkle å lage. Jeg valgte å kun bruke håndbaken til å presse ut lefsene mellom bakearkene – syntes det var enklere enn å kjevle. Lefsene funker også godt som lomper til pølser 🙂 Tusen takk for god oppskrift!

    • Det var hyggelig å høre 🙂 ja det går fint det også, jeg putta kjevla i oppvaskmaskinen og nå har den en form som en banan. Så måtte være litt kreativ. Supertnår deigen er litt allsidig 🙂

      Han en forstatt god helg 🙂

  4. Hvorfor brukes pofiber? Det øker jo karbo-innholdet.

  5. Trine Rasch-Willumsen

    Hva kan man bruke istedet for pofiber? Skal spise potet og stivelse. Kan man bruke sesammel eller solsikkemel?

    • Det finmes ingen god erstatning for pofiber i norge. Husk at pofiber er rent fiber fra potet, mao er stivelse fjernet så du kan fint spise pofiber 🙂 fiber tas ikke opp som næring i kroppen.

  6. KineElin

    Denne oppskriften skal prøves 😀
    Men hvordan skal man oppbevare de ferdige lefsene? Egner dem seg til å fryses, eller holder dem seg i kjøleskapet?

  7. Pingback: Lavkarbo Chimichanga! - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.