Enchiladas med Refried Beans – keto style! Disse nydelige dingsene blir å erstatt tako-fredagen GLATT! Fulle av smak, og mettende som juling. Vi har brukt våre nøttefri tortillalefser i disse, men du kan bruke akkurat de tortillalefsene du vil (så lenge de er lavkarbo selvsagt)! Enchiladasausen finner du her, men du trenger ikke mer enn 1/2 oppskrift. Lag gjerne en hel oppskrift likevel, det er kjekt å ha liggende til neste gang du craver Enchiladas! Denne retten er jo selvsagt 100% lavkarbo- og ketovennlig og du må gjerne servere den med fullfett creme fraiche eller rømme. Noen limebåter og en enkel salat, kanskje pico de gallo, setter virkelig prikken over i’en!
Refried Beans, eller frijoles refritos som det heter på Spansk, er en bønnepaste laget av «godt stekte» bønner, og ikke oppvarmede/stekt på nytt slik det engelske navnet tilsier. Det skyldes rett og slett en feiloversetting, men det betyr heldigvis ingenting for smaken! Vi spiser jo selvsagt ikke bønner på keto, men vår versjon er laget med aspargesbønner og kan nytes helt uten dårlig samvittighet. Vi håper du nyter denne retten like mye som vi gjorde, det kommer iallefall til å bli en fast hit her i huset!
- En halv oppskrift Enchiladasaus - se hovedinnlegg for link!
- 6 stk lavkarbo Tortillalefser, gjerne hjemmelagde- se hovedinnlegg for link
- 400 g valgfri kjøttdeig eller annen type kjøtt
- 70 g finhakket løk
- 50 g finhakket paprika
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts paprikapulver
- ½ ts spisskummin
- salt og pepper etter smak
- 200 g ost
Refried Beans
- 300 g aspargesbønner
- 50 g løk
- 1 fedd hvitløk
- ½ ts spisskummin
- 2 ss finhakket fersk koriander
- Saften fra ½ lime
- 2 ts Sukrin Gold eller annen foretrukken søtning
- Salt og pepper etter smak.
- Bruk kjøttdeig sammen med krydderblandingen.
- Tilsett hakket løk og paprika og stek til løken blir blank.
Refried Beans
- Kok opp vann med litt salt og ha i aspargesbønnene.
- La vannet koke opp igjen og la aspargesbønnene koke i ca 4 minutter.
- Sil av vannet.
- Varm litt smør i en panne og stek løken og hvitløken blank.
- Ha i de kokte aspargesbønnene og korander og knus alt med en stavmikser eller lignende.
- Tilsett Sukrin Gold, limesaft, salt og pepper og sett plata på medium-høy varme.
- La mosen koke til det meste av vannet har fordampet og du sitter igjen med en relativt sticky mos.
Sammensetning
- Forvarm ovnen til 220C.
- Ha henholdsvis saus, refried beans, kjøttfyll og ost i tortillalefsene og rull sammen.
- Dander i en ildfast form.
- Hell over mer saus og strø over ost.
- Gratineres i ovnen i ca 10 minutter, eller til osten har smeltet og såvidt begynner å bli gylden.
- Server gjerne med creme fraiche eller rømme og litt salat.
Pingback: Chili con carne! (Keto) - Fett & Forstand
Pingback: Tostadas med kjøttdeig! (Keto) - Fett & Forstand
Hei, super side! Men jeg savner informasjon om karbohydrater. Er det mulig å få det med i innleggene fremover? Typ 3g karboydrater per porsjon/lefse/100g osv. Tusen, tusen takk! Det gjør det litt lettere, og også raskere å planlegge maten.
Tusen takk 🙂 Det er sinnsykt mye arbeid og bloggen drives gratis 🙂 får se hva vi får til 🙂