Enchiladas med Refried Beans - keto style!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 6
Ingredienser:
  • En halv oppskrift Enchiladasaus - se hovedinnlegg for link!
  • 6 stk lavkarbo Tortillalefser, gjerne hjemmelagde- se hovedinnlegg for link
  • 400 g valgfri kjøttdeig eller annen type kjøtt
  • 70 g finhakket løk
  • 50 g finhakket paprika
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts paprikapulver
  • ½ ts spisskummin
  • salt og pepper etter smak
  • 200 g ost

Refried Beans
  • 300 g aspargesbønner
  • 50 g løk
  • 1 fedd hvitløk
  • ½ ts spisskummin
  • 2 ss finhakket fersk koriander
  • Saften fra ½ lime
  • 2 ts Sukrin Gold eller annen foretrukken søtning
  • Salt og pepper etter smak.
Fremgangsmåte:
Fyll
  1. Bruk kjøttdeig sammen med krydderblandingen.
  2. Tilsett hakket løk og paprika og stek til løken blir blank.

Refried Beans
  1. Kok opp vann med litt salt og ha i aspargesbønnene.
  2. La vannet koke opp igjen og la aspargesbønnene koke i ca 4 minutter.
  3. Sil av vannet.
  4. Varm litt smør i en panne og stek løken og hvitløken blank.
  5. Ha i de kokte aspargesbønnene og korander og knus alt med en stavmikser eller lignende.
  6. Tilsett Sukrin Gold, limesaft, salt og pepper og sett plata på medium-høy varme.
  7. La mosen koke til det meste av vannet har fordampet og du sitter igjen med en relativt sticky mos.

Sammensetning
  1. Forvarm ovnen til 220C.
  2. Ha henholdsvis saus, refried beans, kjøttfyll og ost i tortillalefsene og rull sammen.
  3. Dander i en ildfast form.
  4. Hell over mer saus og strø over ost.
  5. Gratineres i ovnen i ca 10 minutter, eller til osten har smeltet og såvidt begynner å bli gylden.
  6. Server gjerne med creme fraiche eller rømme og litt salat.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 144 - Fett: 9,4 - Karbohydrater: 1,9 - Protein: 12,1
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/meksikansk/enchiladas-med-refried-beans-keto-style/