Enchiladas med Refried Beans - keto style!
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 6
- En halv oppskrift Enchiladasaus - se hovedinnlegg for link!
- 6 stk lavkarbo Tortillalefser, gjerne hjemmelagde- se hovedinnlegg for link
- 400 g valgfri kjøttdeig eller annen type kjøtt
- 70 g finhakket løk
- 50 g finhakket paprika
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts paprikapulver
- ½ ts spisskummin
- salt og pepper etter smak
- 200 g ost
- 300 g aspargesbønner
- 50 g løk
- 1 fedd hvitløk
- ½ ts spisskummin
- 2 ss finhakket fersk koriander
- Saften fra ½ lime
- 2 ts Sukrin Gold eller annen foretrukken søtning
- Salt og pepper etter smak.
- Bruk kjøttdeig sammen med krydderblandingen.
- Tilsett hakket løk og paprika og stek til løken blir blank.
- Kok opp vann med litt salt og ha i aspargesbønnene.
- La vannet koke opp igjen og la aspargesbønnene koke i ca 4 minutter.
- Sil av vannet.
- Varm litt smør i en panne og stek løken og hvitløken blank.
- Ha i de kokte aspargesbønnene og korander og knus alt med en stavmikser eller lignende.
- Tilsett Sukrin Gold, limesaft, salt og pepper og sett plata på medium-høy varme.
- La mosen koke til det meste av vannet har fordampet og du sitter igjen med en relativt sticky mos.
- Forvarm ovnen til 220C.
- Ha henholdsvis saus, refried beans, kjøttfyll og ost i tortillalefsene og rull sammen.
- Dander i en ildfast form.
- Hell over mer saus og strø over ost.
- Gratineres i ovnen i ca 10 minutter, eller til osten har smeltet og såvidt begynner å bli gylden.
- Server gjerne med creme fraiche eller rømme og litt salat.
Kcal: 144 - Fett: 9,4 - Karbohydrater: 1,9 - Protein: 12,1
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/meksikansk/enchiladas-med-refried-beans-keto-style/
3.5.3251