Choronsaus uten egg! – Choronsaus, også kalt sauce Béarnaise tomatée er ganske enkelt béarnaise saus tilsatt tomatpurè! Fantastisk nydelig saus som passer til det meste. Nå vet jeg at jeg banner i kirka når jeg kaller disse sausene béarnaise og choron, siden de er uten egg. Men ærlig talt.. hvem bryr seg?! Ikke jeg i allefall, jeg er bare glad jeg kan nyte béarnaise og choron uten å få følelsen av å spise varm majones. Dessuten er dette et supert alternativ til de som ikke kan spise egg, eller som rett og slett foretrekker saus som ikke er så «tung». I tillegg er den heeeelt uten guilt og superduper keto! Perfekt for magre måltider som trenger en skikkelig fett-boost! Slenges sammen iløpet av et par-ti minutter og passer perfekt til det meste av kjøtt og fugl! Sjekk ut flere tilbehør her.
- 50 g romtemperert smør
- 1 dl fløte
- 1-2 ts sitronsaft
- 2-3 ts estragon (eller etter smak)
- 1 liten sjalottløk, ca 10 g/1 ss finkuttet sjalottløk
- 2 ts tomatpure
- salt og pepper etter smak
- Litt søtning
- Ha halvparten av smøret i en liten kasserolle og la brese opp.
- Ha i finhakket sjalottløk og surr til det blir mørt.
- Ha i tomatpure og la brese i ca 2 minutter - rør godt.
- Ha i estragon, fløte, sitronsaft og rør godt.
- La småputtre i 3-4 minutter til sausen begynner å tykne.
- Ta sausen av platen og pisk inn resterende smør.
- Smak til med salt, pepper og evt søtning for rundere smak.
Pingback: Duck Delight - Andesnadder! - Fett & Forstand