mmm
Purè av Hokkaidogresskar! (gresskarpurè) – Tidenes lavkarbotilbehør vil jeg sterkt påstå! Savner du potet? Da er dette tilbehøret for deg! Konsistensen minner skikkelig om potetmos. Purè av hokkaidogresskar er småsøt og har en mild nøtteaktig smak. Kan minne om blanding av potet og søtpotet kanskje? Hokkaidogresskar, eller Red Kuri som den også heter gjenkjennes på den dype orangefargen og er mye mindre enn «halloween gresskar». Den varme fargen på hokkaidogresskaret skyldes det høye innholdet av betakaroten (vitamin A). Gresskar er karbohydratfattig med sine 1,7 gram karbohydrater pr 100 gram! I tillegg er den rikt på kostfiber og en god kilde til kalium. Den passer også utmerket til bakst! Vi har en oppskrift på nydelige gresskar-cupcakes som absolutt er verd å prøve ut! Uheldigvis er gresskar en sesongvare så Hokkaidogresskar er kun tilgjengelig i Norske matvarebutikker i september, oktober og november. Vi bruker å kjøpe masse og fryse ned ferdig purè så vi har når vi blir fysen!
- 1 stk Hokkaido-gresskar på ca 1,5 kg (ca 1200 gram skrellet og uten kjerne)
- 1 dl fløte
- 50 g smør
- Salt og pepper etter smak
- Muskatnøtt (valgfritt)
- eventuelle urter (gressløk, persille osv)
- Kutt gresskaret i to og fjern kjernen.
- Del i passe store remser og skrell gresskaret.
- Kutt i mindre biter og ha over i en kjele.
- Ha vann i kjelen til det akkurat dekker gresskarbitene.
- Gi et oppkok og la deretter småkoke til bitene er møre -.ca 15 - 30 minutter avhengig av størrelsen på bitene.
- Sil av vannet, tilsett fløte og smør og knus til purè med en stavmikser eller lignende.
- Smak til med salt, pepper og muskat.
Oda har Hokkaidogresskar, ikke norske riktignok, men dog…..😋
Pingback: Fett & Forstands Juleguide - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand
Pingback: Stekt Kveite med Rømmesaus & Agurksalat! (Keto) - Fett & Forstand
Pingback: Kålruletter! (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand
Pingback: F&Fs Kalkunmiddag - Klar Kalkunsuppe! - Fett & Forstand