Gresskarpurè!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 porsjoner
Ingredienser:
  • 1 stk Hokkaido-gresskar på ca 1,5 kg (ca 1200 gram skrellet og uten kjerne)
  • 1 dl fløte
  • 50 g smør
  • Salt og pepper etter smak
  • Muskatnøtt (valgfritt)
  • eventuelle urter (gressløk, persille osv)
Fremgangsmåte:
  1. Kutt gresskaret i to og fjern kjernen.
  2. Del i passe store remser og skrell gresskaret.
  3. Kutt i mindre biter og ha over i en kjele.
  4. Ha vann i kjelen til det akkurat dekker gresskarbitene.
  5. Gi et oppkok og la deretter småkoke til bitene er møre -.ca 15 - 30 minutter avhengig av størrelsen på bitene.
  6. Sil av vannet, tilsett fløte og smør og knus til purè med en stavmikser eller lignende.
  7. Smak til med salt, pepper og muskat.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 65 - Fett: 5,8 - Karbohydrater: 1,7 - Protein: 1,1
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/tilbehor/pure-av-hokkaidogresskar-gresskarpure/