Gresskarpurè!
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 6 porsjoner
- 1 stk Hokkaido-gresskar på ca 1,5 kg (ca 1200 gram skrellet og uten kjerne)
- 1 dl fløte
- 50 g smør
- Salt og pepper etter smak
- Muskatnøtt (valgfritt)
- eventuelle urter (gressløk, persille osv)
- Kutt gresskaret i to og fjern kjernen.
- Del i passe store remser og skrell gresskaret.
- Kutt i mindre biter og ha over i en kjele.
- Ha vann i kjelen til det akkurat dekker gresskarbitene.
- Gi et oppkok og la deretter småkoke til bitene er møre -.ca 15 - 30 minutter avhengig av størrelsen på bitene.
- Sil av vannet, tilsett fløte og smør og knus til purè med en stavmikser eller lignende.
- Smak til med salt, pepper og muskat.
Kcal: 65 - Fett: 5,8 - Karbohydrater: 1,7 - Protein: 1,1
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/tilbehor/pure-av-hokkaidogresskar-gresskarpure/
3.5.3251