Sjokoladepålegg 3 ways

Lavkarbo sjokoladepålegg
Sjokoladepålegg – You’re Nuts!

Lavkarbo sjokoladepålegg
Sjokoladepålegg – Ebony & Ivory
Lavkarbo sjokoladepålegg
Sjokoladepålegg – High On Coco

Det er lov  å unne seg på keto/lk. Selv med sjokoladepålegg. Det mener jeg bastant! Ingenting er svart hvitt.  Det er tross alt et kosthold man potensielt og forhåpentligvis skal leve med resten av livet. Folk har sterke meninger om tema, og mange er hellig overbevist om at deres syn er den eneste riktige. Heldigvis skal ikke disse menneskene leve livet ditt, du skal. Jeg lever på ketogen kost. Lever.  Jeg har aldri vært en «sweet tooth», men i bland får jeg skikkelig lyst på sjokolade. Her har jeg laget TRE varianter sjokoladepålegg, som kan nytes når du vil, hvor du vil. Alle er lavkarbovennlige. Men nok snikksnakk. Her er oppskriftene 🙂 PS: Disse passer også perfekt som kakefyll/topping. Oppskriftene er selvkomponerte og selvuttenkte (bortsett fra «You’re Nuts». Den er inspirert av denne oppskriften). Lyst på noe annet søtt? Sjekk ut våre andre oppskrifter på søtsaker!

 

Sjokoladepålegg 3 ways
 
Skrevet av:
Ingredienser:
Sjokoladepålegg Grunnoppskrift
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl kakaopulver
  • 2 ss sukrinmelis
  • 4 ss kokosmelkpulver
  • 2 ss romtemperert kokosolje

You're Nuts!
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl kakaopulver
  • 2 ss sukrinmelis
  • 4 ss kokosmelkpulver
  • 2 ss romtemperert nøytral kokosolje

Ebony & Ivory
  • 2 dl fløte
  • 4 ss sukrinmelis
  • 1 ss kakaosmør
  • 1 ss kremost naturell
  • 2-3 dråper vaniljeekstrakt/essens
Fremgangsmåte:
Sjokoladepålegg Grunnoppskrift
  1. Varm opp fløten til kokepunktet og ta av platen.
  2. Sikt inn de tørre ingrediensene litt etter litt mens du rører godt.
  3. Sett til avkjøling.
  4. Vend inn kokosoljen i den avkjølte sjokoladen.

You're Nuts!
  1. Varm opp fløten til kokepunktet og ta av platen (viktig at du ikke lar den koke opp).
  2. Sikt inn de tørre ingrediensene litt etter litt mens du rører godt.
  3. Sett til avkjøling.
  4. Vend inn kokosoljen i den avkjølte sjokoladen.
  5. Nå endrer den konsistens og blir smøremyk.

Ebony&Ivory
  1. Pisk kremen til den så vidt begynner å skille seg og avgi myse.
  2. Ha over i sil og press ut så mye som mulig av væsken.
  3. Ha tilbake oppi bakebollen, tilsett smeltet kakaosmør, kremost og vaniljedråper og bland godt.
  4. Visp til slutt inn sukrinmelisen.
  5. Ha i glass sammen med lik del av grunnoppskrift sjokoladepålegg.
  6. Oppbevares kjølig men det kan være en fordel å la den hvile 10-15 i romtemperatur før den skal brukes.
Merknad
"You're Nuts" (Nugatti type) - "Ebony & Ivory" (Milky Way type) - "High On Coco" (Bounty type).
Kokosmelkpulver fås kjøpt på internasjonale matbutikker og online.
TIPS: You're Nuts! har en veldig rik sjokoladesmak.
Liker du den litt mildere kan du justere ned mengden kakao og opp kokosmelkpulver.

 

 

 

2 Comments

  1. Anne Børstad

    Hei igjen….glemte å spørre om holdbarheten på sjokoladepålegget?

  2. Anne Børstad

    Hei.
    I dag har jeg laget sjokoladepålegg (grunnoppskrift) – og det ble kjempegodt!
    Hadde tenkt til å lage You’re Nuts! også, men det må være noen ingredienser som mangler? Oppskrifta er klin lik grunnoppskrifta. Regner med at det er nøtter som skal inni?
    Takker for flott mat-blogg!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.