Dette innlegget inneholder reklame (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet)
Polkagriser! (Keto & Sukkerfri Candy Canes) – Så mye gøy vi hadde det med å lage denne oppskriften! Det meste er mulig med rette produkter! Den første batchen ble totalt katastrofe, men vi fikk til noe som lignet på drops etterhvert. Andre runde gikk mye bedre, og vi er stolte av resultatet! I denne oppskriften har vi brukt det nye søtningsmidlet til Funksjonell Mat – nemlig Finesse Bakesukker! Hvitt fargepulver, eller titandioksid som det heter, fås på Panduro. Samme gjelder den røde konditorfargen vi har brukt i denne oppskriften. Peppermynteoljen er den samme vi brukte i After Eight. Isomalt får man kjøpt online og på Søstrene Grene.
Finesse Bakesukker har mye av de samme egenskapene som Tagatesse. Det den mangler er evnen til å oppnå dyp karamellisering (dette har vi løst i andre oppskrifter med å tilføye Sukrinsirup!), samt at den ikke blir like hard/stiv. Dette har vi forsøkt å løse ved å blande i mer isomalt (produktet inneholder allerede isomalt). Resultatet ble stivere enn med Finesse alene, men fremdeles semi-hard. Tips her er å la polkagrisene ligge og «tørke» i romtemperatur i dagesvis – jo lengre jo hardere. Vi kan for øvrig VARMT anbefale å bare nyte polkagrisene som de blir – litt små «chewy». Spør du oss så var dette enda bedre enn harde drops!
Nå skal vi ikke akkurat påstå at dette er den enkleste oppskriften vi har laget – men leser du stegene godt før du begynner og selvsagt underveis så tror jeg du skal få det til helt supert! NB: Denne oppskriften anbefaler vi IKKE barn å være med på å lage da sukkermassen potensielt kan gi veldig alvorlige skader om man ikke er forsiktig.
Mange tenker kanskje, polkagriser? Hvorfor liksom? Og da svarer vi; Hvorfor ikke? Vår erfaring er at det nesten er ubegrenset med muligheter på keto/lavkarbo. Det er så masse man kan lage med alternative ingredienser, så lenge interessen og skapergleden er der.
Vi håper du kom i ultrakjempemega Julestemning nå, hvis ikke kan det hende du finner gleden i noen av de andre digge juleoppskriftene våre?!
- 80 g Finesse Bakesukker
- 40 g Isomalt (se hovedinnlegg for tips)
- ½ dl vann
- 6 dråper rød konditorfarge
- ¼ ts Hvit fargepulver (Titandioksid - se hovedinnlegg for tips)
- 10 dråper peppermynteolje/aroma
Viktig utstyr
- Sukkertermometer
- Matolje
- Bakeunderlag i teflon, eller noe annet som tåler HØY varme
- Deigskrape i metall eller silikon, evt en god og stiv slikkepott av silikon
- Engangshansker
- Smør bakeunderlag, deigskrape/slikkepott (silikon) og eventuelt annet redskap godt med olje.
- Ha vann, isomalt og Finesse bakesukker i en kjele.
- Varm opp på medium+ varme til massen når en temperatur på 165° - følg GODT med og ta kjelen av platen hvis du ser antydninger til at det blir for varmt.
- Hell den glodvarme sukkermassen over på bakeunderlag av teflon, ha i peppermynteolje og bland godt .
- "del" massen i to deler - en med ca ⅓ og en med ⅔.
- Ha i rød konditorfage i den minste delen og bland godt.
- Ha i hvitt fargepulver i den største delen og bland godt.
- Fortsett å jobbe med delene til de blir fastere.
- Ha på engangshanskene og smør de med olje. Kjenn forsiktig på sukkermassen om den er avkjølg nok til at du kan håndtere den. Er du veldig sensitiv for varme kan du fint ha på tynne vinterhansker under engangshanskene.
- Del den hvite delen i to like deler.
- Dra/strekk/rull delene ut i like lange "pølser".
- Rull den røde delen like lang som de hvite delene og plasser de sammen så den røde komme i midten. Brett hele pølsen i to så du får "hvit, rød, hvit, hvit, rød, hvit" - se gjerne bildet under oppskriftskortet for illustrasjon.
- Klipp opp i passe store biter.
- Dra, tvist og form de til de klassiske candy canes! Legg de på et flatt underlag kledd med bakepapir.
- La avkjøle i romtemperatur. Jo lengre de får stå og tørke, jo sprøere blir de (se hovedinnlegg).
Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.
Pingback: Fett & Forstands Juleguide - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand
Pingback: Issjokolade (Ischoklad - Keto, Sukkerfri) - Fett & Forstand