Dette innlegget inneholder reklame (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet)
Sjokoladetrøfler (Keto, Sukkerfri) – Laget med ingredienser de fleste kanskje har i skapet fra før? Den klassiske måten å lage sjokoladetrøfler på er å lage en tykk sjokoladeganache. Hvor sjokoladeganache har 1 del sjokolade og 1 del fløte, har sjokoladetrøfler 2 deler sjokolade og 1 del fløte. Det er ikke alle som tåler maltitol eller som er «komfortabel» men sukkerfri kjøpesjokolade, og det har vi full forståelse for.
Vår versjon er løst basert på kremen vi bruker i vår Snickersrullekake. I tillegg er disse mye feitere, og dermed perfekt på keto og lavkarbo! Litt mer som sjokoladetrøfler/fettbomber kan man si! De har en veldig rik sjokoladesmak, og du må gjerne smake deg til med foretrukken søtningsgrad, og spennende variasjoner med essenser/aroma og andre tilsetninger! Vi har laget våre au natural, men rullet i kakao, frysetørkede bringebær, lakrispulver og Sukrinmelis! Vi har brukt Finesse bakesukker fra Funksjonell Mat da den løser seg best opp og smaker mest lik ekte sukker.
Sjokoladetrøfler holder best i kjøleskapet, de blir ganske fort myke i romtemperatur – så fort deg å spis! Hehe 🙂 Kom du i julestemning? Sjekk gjerne ut våre jule-oppskrifter! Flere kommer, så følg gjerne med på vår Adventskalender i vår Facebookgruppe og Instagram!
- 1 dl kremfløte
- 50 g bakekakao
- 50 g smør (romtemperert)
- 25 g Delfia
- 25 g Finesse Bakesukker
- Smelt Delfia i en kjele og sett til side.
- Ha fløte og Finesse Bakesukker i en annen kjele og gi fløten et raskt oppkok.
- Ta kjelen av platen, vent et par minutter så fløten ikke er for varm (da kan nemlig massen skille seg) sikt deretter inn bakekakao mens du stadig rører til du har fått en blank, fin masse.
- Vend/rør inn smeltet Delfia til alt er godt blandet. La avkjøle i ca 1 time i kjøleskapet.
- Ha sjokolademassen og romtemperert smør i en bakebolle og pisk luftig. Smak eventuelt til med mer søtning, enten Sukrinmelis eller finknust Finesse Bakesukker.
- Kremen er ferdig når den har blitt lysere og luftig. Sett kjølig i minst 3 timer.
- Form sjokoladetrøfler og rull i f.eks kakaopulver, Sukrinmelis, frysetørkede bær, lakrispulver osv!
Pingback: Fett & Forstands Juleguide - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand