Kokosmakroner! (Keto, Sukkerfri)

Kokosmakroner! (Keto, Sukkerfri)

Kokosmakroner! (Keto, Sukkerfri)

Kokosmakroner! (Keto, Sukkerfri)

Kokosmakroner! (Keto, Sukkerfri)

Kokosmakroner! (Keto, Sukkerfri)

Kokosmakroner! (Keto, Sukkerfri)Dette innlegget inneholder reklame (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet)
Kokosmakroner! (Keto, Sukkerfri) – Aaaaah! Kokosmakroner folkens, hva er vel julen uten? Nå er jo kokosmakroner noe som er relativt enkelt å lage på lavkarbo da den klassiske kokosmakronen er laget av kokosmasse, eggehviter og sukker. To av tre ingredienser som er veldig keto og lavkarbo! Våre kokosmakroner har også kun tre ingredienser, eller 4 da om man vil være pirkete! Blir det enklere?

Sukkeret kan jo i og for seg være en utfordring å erstatte i oppskrifter, så man skal ikke kimse av det Det handler om å finne de rette sukkererstatningene basert på egenskapene man er ute etter å kopiere. Kokosmakroner bør etter vår smak være seige inni, men gylden og små-sprø utenpå, og for å få det til kan man ikke bruke hva som helst av søtning.

I vår oppskrift på kokosmakroner, der vi har tatt utgangspunkt i oppskriften til Matprat.no, har vi byttet ut sukkeret med Finesse bakesukker fra Funksjonell Mat, (bare i halv mengde siden det er dobbelt så søtt som sukker!) Grunnen? Finesse Bakesukker har mildt karamelliserende egenskaper, og i motsetning Tagatesse holder den godt på fuktighet og blir “seigere” når den avkjøles etter varmebehandling. Måten vi løste en sprøere utside på vår oppskrift på kokosmakroner er å dyppe redskapet man bruker til å forme kakene i kokosolje!

Sprøere “skorpe” og en anelse mer fett, noe som er meget gunstig når man spiser et keto-kosthold! Vinn-Vinn med andre ord! Nå er vi fan av estetikk, og vi syns kokosmakroner både ser bedre ut, og gir en annerledes munnfølelse når man komprimerer/former de før steking. La de avkjøle godt på rist, og dypp de gjerne i sukkerfri sjokolade. Mørk sjokolade passer kanskje aller best her da bitterheten står i kontrast til den veldig søte kaken.

Et annet tips er å smakssette kokosmakroner med spennende variasjoner! Kokos er jo godt i seg selv, men kokos og vanilje! Oh Heaven! Kokos og sitron? Ay Caramba! Kokos og bringebær? Hørte jeg syden og Raspberry Coconut Mojitos?!  Her er det bare fantasien som setter grenser. Tradisjoner er herlig, men tradisjoner med en twist, enda bedre!

Kom du i julestemning? Sjekk gjerne ut våre jule-oppskrifter! Flere kommer, så følg gjerne med på vår Adventskalender i vår Facebookgruppe og Instagram!

Kokosmakroner! (Keto, Sukkerfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 26
Ingredienser
  • 140 g eggehviter (ca 4 store egg)
  • 220 g kokosmasse
  • 100 g monster tagasøtt , Finesse Bakesukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller 5 dråper vaniljeessens (kan sløyfes)
  • Kokosolje til forming (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Ha eggehvitene i en kjele og håndpisk til det skummer godt.
  3. Ha i kokosmasse, Finesse Bakesukker og vaniljeekstrakt og bland godt.
  4. Varm opp massen på medium varme i ca 10 minutter mens du stadig rører.
  5. Massen er ferdig når du får en konsistens som minner om seig grøt og når massen holder sammen når du former den.
  6. Ha kokosolje i en liten skål.
  7. Bruk en måleskje eller annet lignende redskap til å forme kokosmakronene. Dypp redskapet i kokosolje mellom hver gang.
  8. Stek på nest nederste rille i ovnen i 15-20 minutter - avhengig av størrelse så følg godt med. Kokosmakronene er ferdige når de begynner å bli deilig gylden!

Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.