Dette innlegget inneholder reklame (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet).
Cottage Cheese-Krem med Bringebær & Tyttebær Coulis (Keto Riskrem) – Akkurat like nydelig som det høres ut! Vi vet at det finnes mange versjoner lavkarbo «riskrem» der ute, men tro meg, ingen av de kan sammenlignes med denne versjonen! Ikke for å skryte altså, men vår Cottage Cheese-Krem med Bringebær & Tyttebær Coulis er den perfekte kombinasjonen mellom fyldig, rik og søt krem og frisk rødsaus!
Vi har valgt en coulis nettopp på grunn av friskheten. Mens klassisk rødsaus gjerne lages av saftkonsentrat og potetmel, er vår rødsaus laget med kun to ingredienser; ekte bær og Finesse bakesukker fra Funksjonell Mat ! Vi foretrekker Finesse da vi opplever at den «oppfører» seg akkurat som vanlig sukker!
Cottage Cheese-Krem med Bringebær & Tyttebær Coulis høres mye bedre ut en «lavkarbo riskrem» eller «jukse-riskrem», syns du ikke? Nå skal ikke vi snakke så høyt om å kalle keto-oppskrifter for noe veldig høykarbo (*host* Grandiosa *host*) men det er ensærend fordi det skal være lett å finne oppskriftene på Google, samt at navnet skal være selvforklarende. I dette tilfellet syntes vi Cottage Cheese-Krem klinga mye bedre!
Kom du i julestemning? Sjekk gjerne ut våre jule-oppskrifter! Flere kommer, så følg gjerne med på vår Adventskalender i vår Facebookgruppe og Instagram!
- 100 g Kremost Naturell
- 2,5 dl fløte
- 50 g Sukrinmelis (eller 25 g Finesse Bakesukker)
- 4-5 dråper vaniljeessens og/eller annen aroma (her nord bruker mange mandelessens)
- 400 g Cottage Cheese
Bringebær & Tyttebær Coulis!
- 250 g frosne bringebær (opptint)
- 50 g frosne tyttebær (opptint)
- 30 - 40 g Finesse Bakesukker
- 3 ss vann
- Pisk sammen fløte, kremost, Sukrinmelis og Vaniljeessens til alt er godt blandet.
- Vend inn Cottage Cheese og sett kjølig.
Bringebær & Tyttebær Coulis
- Ha Finesse Bakesukker og vann i en skål og ha i mikrobølgeovnen på full guffe i 1 minutt.
- Ha bærene og "sukker"vannet over i en blender og puls til bærene akkurat er knust. 4-5-6 ganger. Hvis du kverner for mye og for lenge knuser du nemlig frøene og da vil du ende opp med en tåkete og bitter coulis.
- Sil gjennom et dørslag, litt etter litt.
- Sett kjølig.
Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.
Pingback: Granola med smak av jul! (keto, sukkerfri) - Fett & Forstand
Pingback: Jul med Fett & Forstand - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand