REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Focaccia med rosmarin, oliven & feta! (keto, glutenfri) -et nydelig brød som passer ypperlig til supper og gryter, og selvsagt tapas! Basert på grunndeigen vår, men med noen justeringer. Vi har blant annet valgt å bruke litt Low Carb Whey Isolate + MCT for å få en litt «tørrere» konsistens.
Hvorfor proteinpulver?
Grunndeigen vår passer best til små emner, og hele brød kan føles litt for fuktig etter steking. Løsningen ble altså proteinpulver som gir mye fylde i bakst, bidrar til en litt tørrere deig og i tillegg beriker brødet med ekstra proteiner og MCT!
Focaccia med rosmarin, oliven & feta er selvsagt keto-vennlig og i tillegg nøttefri og glutenfri.
Topping!
I vår focaccia-oppskrift har vi valgt å bruke rikelig med topping, henholdsvis fersk rosmarin, oliven og feta. Her er du selvsagt fritt til å velge selv. Kanskje soltørket tomat? Chili? Kapers? Basilikum? Pesto? Mulighetene er mange!
- 4 egg (størrelse M/L)
- 3 dl fløte
- 1 dl vann
- 2 ts tørrgjær
- 2 ts monster tagasøtt, Finesse Bakesukker eller Inulin
- 90 g havrefiber
- 30 g Whey Isolate + MCT eventuelt 30 g havrefiber. Brødet får en mindre fuktig konsistens med whey.
- 30 g fiberhusk
- ½ ts xanthangum
- 2 ts bakepulver
- ½ ts salt
- 2 ss olivenolje
- 3 ss sort oliven delt i to
- 3 ss fetaost i terninger
- Fersk rosmarin
- 1 ts flaksalt
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Varm fløte og vann til fingervarmt.
- Ha tørrgjær og Finesse Bakesukker i fløteblandingen og sett til side.
- Mål opp de tørre ingrediensene.
- Pisk sammen fløteblandingen og egg.
- Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
- La deigen hvile i 10 minutter.
- Fordel deigen i en passe stor panne eller på "frihånd" på et bakebrett.
- Trykk med fingrene så du får hull i deigen og fordel oliven, feta, rosmarin og flaksalt på toppen. Dryss gjerne over litt olivenolje.
- Stek på midterste rille i ca 40 minutter. Avkjøl på rist. Hvis du steker foccacia i form er det lurt å ta den ut av formen etter en liten stund så den får avkjølt skikkelig uten å bli fuktig.
Hva er målene på formen?
Hei, den er ca 30 x 18 cm