Focaccia med rosmarin, oliven & feta! (keto, glutenfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 medium foccacia
Ingredienser:
  • 4 egg (størrelse M/L)
  • 3 dl fløte
  • 1 dl vann
  • 2 ts tørrgjær
  • 2 ts monster tagasøtt, Finesse Bakesukker eller Inulin
  • 90 g havrefiber
  • 30 g Whey Isolate + MCT eventuelt 30 g havrefiber. Brødet får en mindre fuktig konsistens med whey.
  • 30 g fiberhusk
  • ½ ts xanthangum
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • 3 ss sort oliven delt i to
  • 3 ss fetaost i terninger
  • Fersk rosmarin
  • 1 ts flaksalt
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Varm fløte og vann til fingervarmt.
  3. Ha tørrgjær og Finesse Bakesukker i fløteblandingen og sett til side.
  4. Mål opp de tørre ingrediensene.
  5. Pisk sammen fløteblandingen og egg.
  6. Ha i de tørre ingrediensene og bland godt. Hvis deigen blir veldig løs kan du ha i litt mer havrefiber som beskrevet i ingredienselisten. Spe på gradvis til du oppnår ønsket konsistens. Deigen skal minne om vanlig gjærdeig og være lett å håndtere.
  7. La deigen hvile i 10 minutter.
  8. Fordel deigen i en passe stor panne eller på "frihånd" på et bakebrett.
  9. Trykk med fingrene så du får hull i deigen og fordel oliven, feta, rosmarin og flaksalt på toppen. Dryss gjerne over litt olivenolje.
  10. Stek på midterste rille i ca 40 minutter. Avkjøl på rist. Hvis du steker foccacia i form er det lurt å ta den ut av formen etter en liten stund så den får avkjølt skikkelig uten å bli fuktig.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 243 - Fett: 19,5 - Karbohydrater: 2 - Protein: 8,4
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/focaccia-med-rosmarin-oliven-feta-keto-glutenfri/