REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Grovbrød med hokkaido! (keto, glutenfri) – Et saftig og smakfullt keto-vennlig grovbrød med raspet hokkaidogresskar.
Inspirasjonen!
Et av våre desidert favorittbrød før vi la om kostholdet var Tromsø Bakeris «Byens beste brød » – et saftig grovbrød med raspet gulrot. Vi har forsøkt å gjenskape den tidligere favoritten i en keto-vennlig versjon, basert på vår oppskrift på grovbrød men med små justeringer. Resultatet ble ikke helt som originalen selvsagt, men et veldig godt alternativ. Semi-sprø skorpe, og saftig indre med god tyggemotstand.
Ingrediensene
Vi anbefaler som alltid å følge oppskriften til punkt og prikke for perfekt resultat og konsistens. Alle ingrediensene har sine unike egenskaper og bør i prinsippet ikke byttes med mindre vi har spesifisert det i oppskriftskortet. Når det er sagt er vi helt for å eksperimentere selv men merk at resultatet kan bli annerledes.
Bytting av ingredienser i grovbrød med hokkaido?
Som nevnt tidligere er det aller beste å følge oppskriften på keto grovbrød med hokkaido til punkt og prikke. Ønsker du likevel å bytte ut ingredienser kan du gjerne sjekke vår bytteguide.
- 75 g avfettet linfrømel
- 70 g BodyFuel – Myseproteinisolat Bakeprotein – Natural
- 60 g linfrø
- 60 g gresskarkjerner eller pekannøtter
- 30 g havrefiber
- 30 g pofiber
- 50 g revet hokkaido-gresskar eller gulrot
- 1 ts guar gum
- ¼ ts xanthangum
- 4 egg
- 2 ss avokadoolje
- 2 dl fløte
- 2 dl vann
- 2 ts inulin
- ½ pakke tørrgjær
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Ha vann og kremfløte i en bolle og varm til fingervarmt. Rør inn inulin og tørrgjær og la godgjøre seg mens du forbereder resten.
- Knus gresskarkjerner og linfrø i en foodprosessor eller lignende.
- Ha knuste frø, havrefiber, bakepulver, proteinpulver, salt, pofiber, avfettet linfrømel, guar gum og xanthangum i en bolle.
- Bland sammen egg, olje, revet hokkaido og fløteblandingen.
- Bland inn de tørre ingrediensene og la deigen svelle i ca 5 minutter. Den virker tynn i begynnelsen men vil tykne.
- Ha deigen i en brødform kledd med bakepapir.
- Stek brødet midt i ovnen i 60 minutter. Ta brødet ut av formen og la steke videre i 30 minutter. Total steketid 1,5 time.
- Avkjøl på rist.