
 Vi prøvde oss på julebrød (eller julekake om du vil) idag. Resultatet ble supergodt, og jeg fikk umiddelbart assosiasjoner til Nederlandsk kerstbrood/kerststol met spijs – Julebrød med kjerne av marsipan. Vi bytta ut rosiner med tørkede, usukrede gojibær, og sukat med hjemmelaget lavkarbo kandisert sitrusskall. Smaker himmelsk med litt smør på, og kaffe attåt.
Vi prøvde oss på julebrød (eller julekake om du vil) idag. Resultatet ble supergodt, og jeg fikk umiddelbart assosiasjoner til Nederlandsk kerstbrood/kerststol met spijs – Julebrød med kjerne av marsipan. Vi bytta ut rosiner med tørkede, usukrede gojibær, og sukat med hjemmelaget lavkarbo kandisert sitrusskall. Smaker himmelsk med litt smør på, og kaffe attåt.
- 160 g vanlig mandelmel*
- 40 g fettredusert mandelmel*
- 2 eggehviter
- 2 ss fibrehusk
- 1 strøken ts natron
- 1 strøken ts bakepulver
- 30 ml eplecidereddik eller sitronsaft
- 200 g cottage cheese
- 2 ts kardemomme
- 1 ts pepperkakekrydder (eller kanel)
- 70 g Sukrinmelis eller tilsvarende annen søtning
- 20 g gojibær
- 20 g kandisert sitrusskall (blanding)
- Forvarm ovnen til 170°C.
- Kutt sitrusskallene i passe biter.
- Bland alle tørre ingrediensene i en bolle.
- Stivpisk eggehviten.
- "Knus" cottage cheese og eplecidereddik med miniblender eller stavmixer til det blir en glatt masse.
- Vend det inn i den stivpiskede eggehviten.
- Vend deretter inn de tørre ingrediensene.
- Form brødet (bruk evt litt vann på hendene). Du kan også bruke en liten brødform slik jeg gjorde*
- Stekes på nest nederste rille i 60-70 minutter.
- Avkjøles på rist.
 
 
Pingback: Fett & Forstands Juleguide - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand
Hvordan oppbevarer du det? Det var kjempe godt😊
Tusen takk, veldig glad det falt i smak 🙂 oppbevares kjølig 🙂 Skivene blir som nybakte etter noen sekunder i mikrobølgeovn 🙂
Pingback: Keto Julebrød - Nøttefri! - Fett & Forstand