Vi prøvde oss på julebrød (eller julekake om du vil) idag. Resultatet ble supergodt, og jeg fikk umiddelbart assosiasjoner til Nederlandsk kerstbrood/kerststol met spijs – Julebrød med kjerne av marsipan. Vi bytta ut rosiner med tørkede, usukrede gojibær, og sukat med hjemmelaget lavkarbo kandisert sitrusskall. Smaker himmelsk med litt smør på, og kaffe attåt.
- 160 g vanlig mandelmel*
- 40 g fettredusert mandelmel*
- 2 eggehviter
- 2 ss fibrehusk
- 1 strøken ts natron
- 1 strøken ts bakepulver
- 30 ml eplecidereddik eller sitronsaft
- 200 g cottage cheese
- 2 ts kardemomme
- 1 ts pepperkakekrydder (eller kanel)
- 70 g Sukrinmelis eller tilsvarende annen søtning
- 20 g gojibær
- 20 g kandisert sitrusskall (blanding)
- Forvarm ovnen til 170°C.
- Kutt sitrusskallene i passe biter.
- Bland alle tørre ingrediensene i en bolle.
- Stivpisk eggehviten.
- "Knus" cottage cheese og eplecidereddik med miniblender eller stavmixer til det blir en glatt masse.
- Vend det inn i den stivpiskede eggehviten.
- Vend deretter inn de tørre ingrediensene.
- Form brødet (bruk evt litt vann på hendene). Du kan også bruke en liten brødform slik jeg gjorde*
- Stekes på nest nederste rille i 60-70 minutter.
- Avkjøles på rist.
Pingback: Fett & Forstands Juleguide - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand
Hvordan oppbevarer du det? Det var kjempe godt😊
Tusen takk, veldig glad det falt i smak 🙂 oppbevares kjølig 🙂 Skivene blir som nybakte etter noen sekunder i mikrobølgeovn 🙂
Pingback: Keto Julebrød - Nøttefri! - Fett & Forstand