Gledelig jul med Fett & Forstand - Julebrød/Kerstbrood
Ingredienser:
160 g vanlig mandelmel*
40 g fettredusert mandelmel*
2 eggehviter
2 ss fibrehusk
1 strøken ts natron
1 strøken ts bakepulver
30 ml eplecidereddik eller sitronsaft
200 g cottage cheese
2 ts kardemomme
1 ts pepperkakekrydder (eller kanel)
70 g Sukrinmelis eller tilsvarende annen søtning
20 g gojibær
20 g kandisert sitrusskall (blanding)
Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 170°C.
Kutt sitrusskallene i passe biter.
Bland alle tørre ingrediensene i en bolle.
Stivpisk eggehviten.
"Knus" cottage cheese og eplecidereddik med miniblender eller stavmixer til det blir en glatt masse.
Vend det inn i den stivpiskede eggehviten.
Vend deretter inn de tørre ingrediensene.
Form brødet (bruk evt litt vann på hendene). Du kan også bruke en liten brødform slik jeg gjorde*
Stekes på nest nederste rille i 60-70 minutter.
Avkjøles på rist.
Merknad
*Hvis du bruker brødform kan du bruke 200 g vanlig mandelmel og sløyfe den fettreduserte. Hvis du skal fristeke brødet bør deigen være fastere og da egner det seg best med blandingsforholdene oppgitt i ingredienselista.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/gledelig-jul-med-fett-forstand-julebrod-kerstbrood/