Gledelig jul med Fett & Forstand - Julebrød/Kerstbrood
 
 
Ingredienser:
  • 160 g vanlig mandelmel*
  • 40 g fettredusert mandelmel*
  • 2 eggehviter
  • 2 ss fibrehusk
  • 1 strøken ts natron
  • 1 strøken ts bakepulver
  • 30 ml eplecidereddik eller sitronsaft
  • 200 g cottage cheese
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ts pepperkakekrydder (eller kanel)
  • 70 g Sukrinmelis eller tilsvarende annen søtning
  • 20 g gojibær
  • 20 g kandisert sitrusskall (blanding)
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 170°C.
  2. Kutt sitrusskallene i passe biter.
  3. Bland alle tørre ingrediensene i en bolle.
  4. Stivpisk eggehviten.
  5. "Knus" cottage cheese og eplecidereddik med miniblender eller stavmixer til det blir en glatt masse.
  6. Vend det inn i den stivpiskede eggehviten.
  7. Vend deretter inn de tørre ingrediensene.
  8. Form brødet (bruk evt litt vann på hendene). Du kan også bruke en liten brødform slik jeg gjorde*
  9. Stekes på nest nederste rille i 60-70 minutter.
  10. Avkjøles på rist.
Merknad
*Hvis du bruker brødform kan du bruke 200 g vanlig mandelmel og sløyfe den fettreduserte. Hvis du skal fristeke brødet bør deigen være fastere og da egner det seg best med blandingsforholdene oppgitt i ingredienselista.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/gledelig-jul-med-fett-forstand-julebrod-kerstbrood/