Lavkarbopizza (nøttefri bunn)

Lavkarbopizza (nøttefri bunn)

Lavkarbopizza (nøttefri bunn)

Lavkarbopizza (nøttefri bunn)

pizzadressing (sukkerfri "tako-dressing)Lavkarbopizza (nøttefri bunn) –  her avbildet i vår versjon av Tromsøs Yonas pizzeria “Takopizza” – pizza med kjøttfyll toppet med finkuttet kinakål og vår sukkerfrie versjon av deres berømte “Tako-dressing”. Du som er fra Tromsø omegn, har bodd i Tromsø eller vært på de rette spisestedene ved opphold i Tromsø har kanskje smakt denne slageren? Yonas har siden midten av 70-tallet fôret sultne tromsøværinger med knallgode pizzaer. Den berømte “Tako-pizzaen” kom på midten av 80 tallet og er nok Yonas’ absolutte bestselger til dags dato. Legg forøvrig merke til at den heter “Tako” og ikke Taco. Pizzaen har nemlig ingenting med taco å gjøre, og smaker heller ikke i nærheten. Denne pizzaen vil forhåpentligvis glede både dere lokalkjente og alle dere andre som vil prøve dere på denne! Her er oppskriften på Fett & Forstands pizzadressing (sukkerfri “Tako-dressing”). Håper det smaker!

Lavkarbopizza (nøttefri bunn)
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 langpannepizza
Ingredienser
Pizzabunn
  • 80 g pofiber
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss eplecidereddik
  • 250 g fersk mozzarella (de som ligger i lake)
  • 0,5 dl olivenolje
  • 6 egg
  • 1 ts salt

Fyll
  • 400 g kjøttdeig
  • 200 g bacon
  • Pepperoni eller chorizo om ønskelig
  • 1 løk
  • 1 sjalottløk
  • 1 - 2 fedd hvitløk
  • 1 paprika
  • 4 - 5 store champinjonger
  • 1 boks tomatpurè
  • ost til topping
Fremgangsmåte
Pizzabunn
  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Klargjør alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus sammen mozzarella, egg, eplecidereddik og olje i foodprosessor eller lignende.
  4. Ha i de tørre ingrediensene over i foodprosessoren og bland godt.
  5. Kjevles ut mellom to bakeark og forstekes i 15 - 20 minutter (til lys gylden).

Fyll
  1. Kutt løk, paprika, champinjong og bacon.
  2. Stek baconterninger og tilsett champinjong og presset hvitløk.
  3. Stek kjøttdeig og krydre etter ønske. Ha i løk og paprika og stek til løken blir mør og blank.
  4. Smør tomatpurè på den forstekte bunnen.
  5. Ha på fyll og ost og stek videre i ca 20 minutter, eller til osten er smeltet og såvitt begynt å bli gylden.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.