Lavkarbopizza (nøttefri bunn)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 langpannepizza
Ingredienser:
Pizzabunn
  • 80 g pofiber
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss eplecidereddik
  • 250 g fersk mozzarella (de som ligger i lake)
  • 0,5 dl olivenolje
  • 6 egg
  • 1 ts salt

Fyll
  • 400 g kjøttdeig
  • 200 g bacon
  • Pepperoni eller chorizo om ønskelig
  • 1 løk
  • 1 sjalottløk
  • 1 - 2 fedd hvitløk
  • 1 paprika
  • 4 - 5 store champinjonger
  • 1 boks tomatpurè
  • ost til topping
Fremgangsmåte:
Pizzabunn
  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Klargjør alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus sammen mozzarella, egg, eplecidereddik og olje i foodprosessor eller lignende.
  4. Ha i de tørre ingrediensene over i foodprosessoren og bland godt.
  5. Kjevles ut mellom to bakeark og forstekes i 15 - 20 minutter (til lys gylden).

Fyll
  1. Kutt løk, paprika, champinjong og bacon.
  2. Stek baconterninger og tilsett champinjong og presset hvitløk.
  3. Stek kjøttdeig og krydre etter ønske. Ha i løk og paprika og stek til løken blir mør og blank.
  4. Smør tomatpurè på den forstekte bunnen.
  5. Ha på fyll og ost og stek videre i ca 20 minutter, eller til osten er smeltet og såvitt begynt å bli gylden.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 213 - Fett: 15,8 - Karbohydrater: 2,5 - Protein: 14,9
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/allergi-intoleranse/lavkarbopizza-nottefri-bunn/