Lavkarbopizza (nøttefri bunn)
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 1 langpannepizza
- 80 g pofiber
- 2 ts bakepulver
- 2 ss eplecidereddik
- 250 g fersk mozzarella (de som ligger i lake)
- 0,5 dl olivenolje
- 6 egg
- 1 ts salt
- 400 g kjøttdeig
- 200 g bacon
- Pepperoni eller chorizo om ønskelig
- 1 løk
- 1 sjalottløk
- 1 - 2 fedd hvitløk
- 1 paprika
- 4 - 5 store champinjonger
- 1 boks tomatpurè
- ost til topping
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Klargjør alle de tørre ingrediensene i en bolle.
- Knus sammen mozzarella, egg, eplecidereddik og olje i foodprosessor eller lignende.
- Ha i de tørre ingrediensene over i foodprosessoren og bland godt.
- Kjevles ut mellom to bakeark og forstekes i 15 - 20 minutter (til lys gylden).
- Kutt løk, paprika, champinjong og bacon.
- Stek baconterninger og tilsett champinjong og presset hvitløk.
- Stek kjøttdeig og krydre etter ønske. Ha i løk og paprika og stek til løken blir mør og blank.
- Smør tomatpurè på den forstekte bunnen.
- Ha på fyll og ost og stek videre i ca 20 minutter, eller til osten er smeltet og såvitt begynt å bli gylden.
Kcal: 213 - Fett: 15,8 - Karbohydrater: 2,5 - Protein: 14,9
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/allergi-intoleranse/lavkarbopizza-nottefri-bunn/
3.5.3251