Lavkarbo frokostbaguetter (nøttefri) – nydelige frokostbaguetter til deg som ikke spiser nøtter. Deigen er allsidig og kan selvsagt også brukes til rundstykker og boller. Prøv de gjerne med (en haug av) vår deilige rekesalat. Eller kanskje med hjemmelaget leverpostei? Kanskje noe søtt slik som syltetøy?
- 2,5 dl (60 g) Pofiber (se merknader)
- 2 ss (30 g) Fiberhusk
- 4 egg (small/medium)
- 250 g cottage cheese
- 1 ss eplecidereddik
- 2 ts bakepulver
- ½ ts natron
- 1 fersk mozzarella a 125 g (avrent)
- Litt salt
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
- Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende.
- Bruk en kjøkkenmaskin og bland de tørre og våte ingrediensene godt sammen.
- Kutt mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen. Alternativt kan du knuse mozzarellaen rå sammen med de våte ingrediensene.
- Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
- Del deigen i 4 like store deler.
- Bruk gjerne olje på hendene når du former baguettene.
- Stek midt i ovnen i 30 minutter.
- Avkjøl på rist.
Pingback: Keto Grissini - (Sprø Brødpinner) - Fett & Forstand
Må jeg ha i eplesidereddik og natron? 🙂
Går det å bruke revet istedenfor fersk ost eller blir rundstykkene ødelagte da?
Hei, det går helt fint å bruke revet også. 🙂