Lavkarbo frokostbaguetter (nøttefri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 stk
Ingredienser:
  • 2,5 dl (60 g) Pofiber (se merknader)
  • 2 ss (30 g) Fiberhusk
  • 4 egg (small/medium)
  • 250 g cottage cheese
  • 1 ss eplecidereddik
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 1 fersk mozzarella a 125 g (avrent)
  • Litt salt
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende.
  4. Bruk en kjøkkenmaskin og bland de tørre og våte ingrediensene godt sammen.
  5. Kutt mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen. Alternativt kan du knuse mozzarellaen rå sammen med de våte ingrediensene.
  6. Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
  7. Del deigen i 4 like store deler.
  8. Bruk gjerne olje på hendene når du former baguettene.
  9. Stek midt i ovnen i 30 minutter.
  10. Avkjøl på rist.
Merknad
Vi brukte pofiber fra SunnRask. Hvis du bruker pofiber fra Semper kan der være du må ha i litt mer. Deigen skal være fast nok så den er enkel å forme men ikke så fast at den slår sprekker når du jobber med den. Blir den for våt må du altså gradvis tilsette litt mer pofiber til deigen får rett konsistens.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 153 - Fett: 8,9 - Karbohydrater: 2,4 - Protein: 13,9
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/allergi-intoleranse/lavkarbo-frokostbaguetter-nottefri/