Krydderkake med kremostglasur (keto, nøttefri) – en nydelig krydderkake som også kan nytes av deg med nøtteallergi (OBS på krydderet). Du kan selvsagt tilpasse krydderet til å passe din smak. Denne kaken er godt krydret, da det er slik vi liker den. Bytt ut Sukrinmelis med Sukrin Gold pulverisert i blender for en enda mer dekadent glasur! Sukrinsirup Caramel fås kjøpt på helsekost, eller direkte fra Funksjonell Mat! Sjekk gjerne ut flere av våre oppskrifter på kaker her!
- 30 g Pofiber
- 60 g smør
- 60 g kremost naturell
- 3 egg (m/l)
- 50 g Sukrin Gold
- 10 dråper vaniljeessens eller ½ ts vaniljeekstrakt
- 1 ts bakepulver
- 1 ts malt kanel
- ½ ts malt ingefær
- ¼ ts malt nellik
- ¼ ts malt kardemomme
- ¼ ts malt allehånde
Glasur
- 80 g romtemperert smør
- 80 g kremost naturell
- 50 g Sukrinmelis eller knust Sukrin Gold for en dypere smak
- 30 g Sukrinsirup caramel (eller Sukrinsirup gold - kan sløyfes)
- Forvarm ovnen til 180C.
- Smelt smør i mikrobølgeovn.
- Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
- Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
- Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
- Ha i resterende ingredienser og bland godt.
- Fordel røren i en passe stor form (se merknader)
- Stek på nest nederste rille i 35 - 40 minutter.
- La kaken avkjøle godt i formen og deretter på rist.
Glasur
- Pisk smør, kremost og Sukrinmelis luftig.
- Pisk inn Sukrinsirup.
- Hvis du ønsker en flytende glasur setter du den i mikrobølgeovnen i ca 10 sekunder. Hell deretter over kaken.
- For en fluffy glasur, bruk en slikkepott eller kakesprøyte og fordel glasuren på kaken.