Er du like glad i spicy mat som jeg er kommer du til å elske denne Chilimarmeladen. Passer like godt på brødskiva til f.eks ost eller som tilbehør til middagen.
Sweet Chilimarmelade
Skrevet av: Fett og Forstand
Ingredienser:
- 5 dl vann
- 1,5 stk chili
- 0,5 ts salt
- 1ss eddik
- 1 strøken ss sukrinmelis
- 1 strøken ss tagatesse (kan byttes ut mot mer sukrinmelis eller annen søtning)
- 2ts gelatinpulver (følg anvisning på pakken)
Fremgangsmåte:
- Kok opp vann og ha i alle ingrediensene foruten gelatin.
- Blandingen skal kokes til den er redusert til ca halvparten.
- Rør innimellom.
- Trekk kjelen av platen og ha i gelatin.
- Avkjøles i kjøleskapet.
Merknad
Tilsett gjerne litt ingefær, limeskall, hvitløk, vårløk eller annet for spennende variasjoner 🙂