Ovnsbakt Pak Choy! – vårt nye favoritt-tilbehør! Jeg ramla tilfeldigvis over denne morsomme grønnsaken på Rema 1000 på Lørdag, og det bare til en 10’er! Pak choy er en kålvekst som er spesielt mye brukt i Asia, og det har vi ingen problemer med å tro! Vår versjon av ovnsbakt pak choy gjør bladene knasende sprø og stilken mør, men crispy! I tillegg til at det fest i munnen og smakseksplosjon! Anbefales på det varmeste! Du finner pak choy i de fleste matbutikker som fører Bama, og selvsagt på internasjonale matbutikker. Sjekk gjerne ut flere av våre oppskrifter på tilbehør.
- 1 stk pak choy
- 1 dl olivenolje
- 2 ss sitronsaft
- 1 fedd hvitløk
- salt, pepper og chiliflak etter smak
- Forvarm ovnen til 180C.
- Bland sammen olivenolje, sitronsaft, hvitløk og smak til med krydderet.
- Skill stilkene på pak choy'en og skyll vekk eventuell jord.
- Vend stilkene i marinaden og legg de på et stekebrett kledd med bakepapir.
- Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter. På grunn av ulike effekter på ovner anbefaler vi å sjekke etterhvert, og spesielt de siste minuttene så det ikke blir brent.