Hjemmelaget sprøstekt løk!

Hjemmelaget sprøstekt løk!

Hjemmelaget sprøstekt løk!

Hjemmelaget sprøstekt løk!

Hjemmelaget sprøstekt løk!

Hjemmelaget sprøstekt løk! – Såre enkelt å lage, og utrolig godt! Det eneste du trenger er frityrfett (vi anbefaler Delfia), løk og salt!
Perfekt tilbehør til hamburgere, Pølse i brød, grillmaten og mye mer! Mens vi stekte løken måtte vi jo prøvesmake. Det ble litt mer prøvesmaking enn planlagt for løken minnet sånn om potetgull med ost og løk! Veldig god som snacks også med andre ord!

Hvor lang holdbarhet har hjemmelaget sprøstekt løk?

Det er vi dessverre ikke sikker på, for her forsvant det temmelig fort! Det som er viktig er at løken får avkjølt godt på kjøkkenpapir før du har det over i en passelig beholder. Vi tipper det bør brukes innen et par uker for å unngå at det smaker harskt. Oljen kan du fint ta vare på og bruke igjen. Sprøstekt løk er jo aller best nylaget.

Hjemmelaget sprøstekt løk trenger egentlig ikke så mange flere ord, det taler liksom for seg selv. En god, gammel klassiker, men uten tilsatt stivelse og annen grums. Nyt 🙂

Har du lyst å prøve våre digge Pølsebrød? Vi har også en nydelig oppskrift på Hot Dog dressing!

Hjemmelaget sprøstekt løk!
 
Skrevet av:
Ingredienser:
  • Løk
  • Delfiafett
  • Salt
Fremgangsmåte:
  1. Kutt løken i tynne, jevne skiver. Legg de over på kjøkkenpapir for å trekke ut mest mulig fukt.
  2. Varm oljen til 150 grader - bruk gjerne steketermometer. Har du ikke termometer kan du sjekke oljen med et treredskap. Oljen er varm nok når det begynner å brese rundt treredskapet.
  3. Stek løken gylden. Når du tenker "litt lengre" så er løken ferdig. Den fortsetter nemlig å steke en liten stund etter du tar den opp fra oljen.
  4. La løken avkjøle på kjøkkenpapir.
  5. Dryss over litt salt og oppbevar i en tett beholder.

 

3 Comments

  1. Pingback: Karbonadesmørbrød! (keto, glutenfri) - Fett & Forstand

  2. Pingback: Hot Dog Dressing (Keto, sukkerfri) - Fett & Forstand

  3. Pingback: Pølsebrød (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.