Fett & Forstands pizzadressing (sukkerfri “Tako-dressing”)

pizzadressing (sukkerfri "tako-dressing)

pizzadressing (sukkerfri "tako-dressing)

pizzadressing (sukkerfri "tako-dressing)Fett & Forstands pizzadressing (sukkerfri “Tako-dressing”)  –  De aller fleste av dere vil nok stusse veldig over navnet på denne pizzadressingen. Med mindre du er fra Tromsø omegn, har bodd i Tromsø eller vært på de rette spisestedene ved opphold i Tromsø. En av de desidert beste pizzasjappene i verden, nemlig vår lokale helt; Yonas pizzeria har siden midten av 70-tallet fôret sultne tromsøværinger med nydelig pizza. Den berømte “Tako-pizzaen” kom på midten av 80 tallet og er nok Yonas’ absolutte bestselger til dags dato. Legg forøvrig merke til at den heter “Tako” og ikke Taco. Pizzaen har nemlig ingenting med taco å gjøre, og smaker heller ikke i nærheten. Pizzaen består av klassisk kjøttfyll, men det spesielle med den er at den er toppet med finkuttet kinakål og viktigst av alt, den NYDELIGE (og hemmelige) tako-dressingen! Yonas’ signaturdressing. Og den kjære følgere har vi forsøkt å gjenskape i sukkerfri utgave og etter vår egen mening lykkes relativt bra! Forhåpentligvis til glede for både lokalkjente og alle dere andre som vil prøve dere på denne! Oppskrift på vår lavkarbopizza finner du her.

Fett & Forstands pizzadressing (sukkerfri "Tako-dressing")
 
Skrevet av:
Ingredienser:
  • 165 g majones
  • 20 g French's Yellow Mustard (finnes på de fleste større dagligvarebutikkene)
  • 20 g sukkerfri ketchup (vi brukte "Idun - uten tilsatt sukker")
  • 40 g Sukrinsirup gold
  • 0,5 dl MCT olje (eller annen smaksnøytral olje)
  • 0,5 dl vann
  • salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
  1. Bland alle ingrediensene godt sammen og smak til med salt og pepper.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 484 - Fett: 50,8 - Karbohydrater: 1,4 - Protein: 0,8

 

One Comment

  1. Pingback: Lavkarbopizza (nøttefri bunn) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.