Tricolor Ostekake

Vi feiret 1200 følgere på Facebookgruppen vår med en aldri så liten konkurranse der vi spurte etter en utfordring. Vinneren ble forslaget “En Kreativ Kake” og dermed ble denne Tricolor Ostekaken født.
Denne kaken passer springformer mellom 22 – 26 cm. Jo mindre form jo høyere blir kaken. Du bestemmer selv om du vil lage den med like mange lag som meg eller om du vil lage den enklere. Hvis du ikke har en høy springform kan du gjøre som jeg gjorde og bare forflytte formen oppover mellom lagene. Dette krever litt arbeid men det går helt fint. Jeg hadde bakepapir rundt kaken som gjorde jobben lettere (se bilde under).

Tricolor Ostekake
 
Skrevet av:
Ingredienser:
Bunn
  • 200 g mandelmel (gjerne selvkvernede mandler - håndmalt eller i blender)
  • 4 ss kakao
  • 100 g smør
  • 4 ss Sukrin Gold
  • 4 ss Fibersirup Gold

Vaniljelag
  • 200 g kremost
  • 2 dl fløte
  • 80 g Sukrinmelis eller 40 g Tagatesse
  • 15-20 dråper vaniljeessens
  • 3 ts gelatinpulver
  • 6 ss lunket vann

Jordbærlag (alternativ 1 - tykkere midtlag)
  • 300 g kremost
  • 3 dl fløte
  • 6 ts gelatinpulver
  • 12 ss lunket vann
  • 200 g frosne jordbær - knuses til pure i blender sammen med litt av fløten
  • 100 g Sukrinmelis eller 50 g Tagatesse

Jordbærlag - (alternativ 2 - like tynt lag som resterende)
  • 150 g kremost
  • 1,5 dl fløte
  • 3 ts gelatinpulver
  • 6 ss luket vann
  • 100 g frosne jordbær - knuses til pure i blender sammen med litt av fløten
  • 50 g Sukrinmelis eller 25 g Tagatesse

Sjokoladetopping
  • 200 g kremost
  • 2 dl fløte
  • 100 g Sukrinmelis eller tilsvarende annen søtning
  • 4 - 6 ss kakao
Fremgangsmåte:
Bunn
  1. Smelt smør, Fibersirup Gold og Sukrin Gold i en stekepanne.
  2. Når det begynner å brese litt har du i resterende ingredienser og bland til alt er gjennomtrukket.
  3. Ha over i en springform, gjerne med bakepapir i bunnen, og trykk godt ned.
  4. La avkjøle.

Vaniljelag
  1. Pisk sammen kremost, fløte, essens og søtning massen tykner.
  2. La gelatinpulveret oppløse i vannet.
  3. Smelt deretter gelatinen i 15-20 sekunder i mikrobølgeovnen.
  4. Hell over i kremen i en tynn stråle mens du pisker.
  5. Fordel massen på kakebunnen og avkjøl i minimum 2 timer.

Jordbærlag
  1. Pisk sammen kremost, fløte, jordbærpure og søtning til massen tykner.
  2. La gelatinpulveret oppløse i vannet.
  3. Smelt deretter gelatinen i 15-20 sekunder i mikrobølgeovnen.
  4. Hell over i kremen i en tynn stråle mens du stadig pisker.
  5. Fordel massen på kakebunnen og avkjøl i minimum 2 timer. (NB : Lager du alternativ 1 skal du nå lage et lag til med vanilje.)

Sjokoladetopping
  1. Pisk sammen alle ingrediensene til kremen tykner.
  2. Smak deg fram mht søtning og sjokolade.
  3. Hvis massen blir for "seig" kan du ha i litt mer fløte.
  4. Ha straks over i en sprøytepose og fordel på kaken.
Merknad
Vanilje: Denne skal du lage to ganger om du vil ha like mange lag som den jeg laget.
OBS: Pga gelatinen og ventetiden imellom må du lage den i to omganger.

Jordbær: Dette laget laget jeg med hensikt tykkere siden det var midtlaget. Jeg skriver oppskriften i to ulike alternativer - den første er om du vil gjøre som meg og ha et tykkere lag i midten - og den andre hvis du vil ha en kake med mindre lag eller vil bytte ut midtlaget med en annen smak. Med andre ord vil laget med jordbær bli omtrent like tykt som vaniljelaget med alternativ 2.

 

 

One Comment

  1. Hei,
    Denne tenker jeg kan gjøre seg som en ypperlig 17.mai kake.
    Ha i konditorfarge i det røde, og bytt ut sjokoladen på toppen med blåbær.

    Takk for en flott blogg – dere er gode!!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.