200 g mandelmel (gjerne selvkvernede mandler - håndmalt eller i blender)
4 ss kakao
100 g smør
4 ss Sukrin Gold
4 ss Fibersirup Gold
Vaniljelag
200 g kremost
2 dl fløte
80 g Sukrinmelis eller 40 g Tagatesse
15-20 dråper vaniljeessens
3 ts gelatinpulver
6 ss lunket vann
Jordbærlag (alternativ 1 - tykkere midtlag)
300 g kremost
3 dl fløte
6 ts gelatinpulver
12 ss lunket vann
200 g frosne jordbær - knuses til pure i blender sammen med litt av fløten
100 g Sukrinmelis eller 50 g Tagatesse
Jordbærlag - (alternativ 2 - like tynt lag som resterende)
150 g kremost
1,5 dl fløte
3 ts gelatinpulver
6 ss luket vann
100 g frosne jordbær - knuses til pure i blender sammen med litt av fløten
50 g Sukrinmelis eller 25 g Tagatesse
Sjokoladetopping
200 g kremost
2 dl fløte
100 g Sukrinmelis eller tilsvarende annen søtning
4 - 6 ss kakao
Fremgangsmåte:
Bunn
Smelt smør, Fibersirup Gold og Sukrin Gold i en stekepanne.
Når det begynner å brese litt har du i resterende ingredienser og bland til alt er gjennomtrukket.
Ha over i en springform, gjerne med bakepapir i bunnen, og trykk godt ned.
La avkjøle.
Vaniljelag
Pisk sammen kremost, fløte, essens og søtning massen tykner.
La gelatinpulveret oppløse i vannet.
Smelt deretter gelatinen i 15-20 sekunder i mikrobølgeovnen.
Hell over i kremen i en tynn stråle mens du pisker.
Fordel massen på kakebunnen og avkjøl i minimum 2 timer.
Jordbærlag
Pisk sammen kremost, fløte, jordbærpure og søtning til massen tykner.
La gelatinpulveret oppløse i vannet.
Smelt deretter gelatinen i 15-20 sekunder i mikrobølgeovnen.
Hell over i kremen i en tynn stråle mens du stadig pisker.
Fordel massen på kakebunnen og avkjøl i minimum 2 timer. (NB : Lager du alternativ 1 skal du nå lage et lag til med vanilje.)
Sjokoladetopping
Pisk sammen alle ingrediensene til kremen tykner.
Smak deg fram mht søtning og sjokolade.
Hvis massen blir for "seig" kan du ha i litt mer fløte.
Ha straks over i en sprøytepose og fordel på kaken.
Merknad
Vanilje: Denne skal du lage to ganger om du vil ha like mange lag som den jeg laget. OBS: Pga gelatinen og ventetiden imellom må du lage den i to omganger.
Jordbær: Dette laget laget jeg med hensikt tykkere siden det var midtlaget. Jeg skriver oppskriften i to ulike alternativer - den første er om du vil gjøre som meg og ha et tykkere lag i midten - og den andre hvis du vil ha en kake med mindre lag eller vil bytte ut midtlaget med en annen smak. Med andre ord vil laget med jordbær bli omtrent like tykt som vaniljelaget med alternativ 2.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/tricolor-ostekake/