Tricolor Ostekake
 
 
Skrevet av:
Ingredienser
Bunn
  • 200 g mandelmel (gjerne selvkvernede mandler - håndmalt eller i blender)
  • 4 ss kakao
  • 100 g smør
  • 4 ss Sukrin Gold
  • 4 ss Fibersirup Gold

Vaniljelag
  • 200 g kremost
  • 2 dl fløte
  • 80 g Sukrinmelis eller 40 g Tagatesse
  • 15-20 dråper vaniljeessens
  • 3 ts gelatinpulver
  • 6 ss lunket vann

Jordbærlag (alternativ 1 - tykkere midtlag)
  • 300 g kremost
  • 3 dl fløte
  • 6 ts gelatinpulver
  • 12 ss lunket vann
  • 200 g frosne jordbær - knuses til pure i blender sammen med litt av fløten
  • 100 g Sukrinmelis eller 50 g Tagatesse

Jordbærlag - (alternativ 2 - like tynt lag som resterende)
  • 150 g kremost
  • 1,5 dl fløte
  • 3 ts gelatinpulver
  • 6 ss luket vann
  • 100 g frosne jordbær - knuses til pure i blender sammen med litt av fløten
  • 50 g Sukrinmelis eller 25 g Tagatesse

Sjokoladetopping
  • 200 g kremost
  • 2 dl fløte
  • 100 g Sukrinmelis eller tilsvarende annen søtning
  • 4 - 6 ss kakao
Fremgangsmåte
Bunn
  1. Smelt smør, Fibersirup Gold og Sukrin Gold i en stekepanne.
  2. Når det begynner å brese litt har du i resterende ingredienser og bland til alt er gjennomtrukket.
  3. Ha over i en springform, gjerne med bakepapir i bunnen, og trykk godt ned.
  4. La avkjøle.

Vaniljelag
  1. Pisk sammen kremost, fløte, essens og søtning massen tykner.
  2. La gelatinpulveret oppløse i vannet.
  3. Smelt deretter gelatinen i 15-20 sekunder i mikrobølgeovnen.
  4. Hell over i kremen i en tynn stråle mens du pisker.
  5. Fordel massen på kakebunnen og avkjøl i minimum 2 timer.

Jordbærlag
  1. Pisk sammen kremost, fløte, jordbærpure og søtning til massen tykner.
  2. La gelatinpulveret oppløse i vannet.
  3. Smelt deretter gelatinen i 15-20 sekunder i mikrobølgeovnen.
  4. Hell over i kremen i en tynn stråle mens du stadig pisker.
  5. Fordel massen på kakebunnen og avkjøl i minimum 2 timer. (NB : Lager du alternativ 1 skal du nå lage et lag til med vanilje.)

Sjokoladetopping
  1. Pisk sammen alle ingrediensene til kremen tykner.
  2. Smak deg fram mht søtning og sjokolade.
  3. Hvis massen blir for "seig" kan du ha i litt mer fløte.
  4. Ha straks over i en sprøytepose og fordel på kaken.
Merknad
Vanilje: Denne skal du lage to ganger om du vil ha like mange lag som den jeg laget.
OBS: Pga gelatinen og ventetiden imellom må du lage den i to omganger.

Jordbær: Dette laget laget jeg med hensikt tykkere siden det var midtlaget. Jeg skriver oppskriften i to ulike alternativer - den første er om du vil gjøre som meg og ha et tykkere lag i midten - og den andre hvis du vil ha en kake med mindre lag eller vil bytte ut midtlaget med en annen smak. Med andre ord vil laget med jordbær bli omtrent like tykt som vaniljelaget med alternativ 2.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/tricolor-ostekake/