Idag fikk jeg lyst å eksperimentere. Jeg husker en kjeks jeg likte så godt når jeg var liten, husker desverre ikke hva den het, men den var sandaktig med et senter av noe bringebærkliss. Nå har vi laget vår egen versjon, lavkarbo style! Du kan bruke hvordan (sukkerfri) syltetøy du vil, eller kjøre på med karamell, sjokolade eller noe annet digg! I denne batchen brukte jeg blåbærsyltetøy. Jeg fikk umiddelbart assosiasjoner til pannekaker, og kom på ideen å lage en versjon med sprøstekte baconbiter i! Superdigg!
18
121
- 100 g mandelmel (vanlig, ikke fettredusert)
- 4 ss kokosmel (evt fettredusert mandelmel)
- 100 g smeltet smør
- 1 ts bakepulver
- 50 g Sukrinmelis
- 50 g Sukrin Gold
- 1 egg
- 1 ts vaniljeekstrakt eller tilsvarende dråper essens
- Forvarm ovnen til 150ºC varmluft.
- Pisk sammen egg, vaniljeekstrakt og smeltet smør.
- Ha i resten av ingrediensene og bland godt.
- Form ønsket antall cookies.
- Lag en fordypning i midten og ha i syltetøy.
- Sprøstek ønsket mengde bacon, avkjøl på papir og knus de eventuelt i en miniblender eller hakk de for hånd.
- Vend inn i deigen.
- Stekes midt i ovnen i 15 minutter.
- La avkjøle helt servering.