Thumbprint cookies
 
 
Skrevet av:
Ingredienser:
  • 100 g mandelmel (vanlig, ikke fettredusert)
  • 4 ss kokosmel (evt fettredusert mandelmel)
  • 100 g smeltet smør
  • 1 ts bakepulver
  • 50 g Sukrinmelis
  • 50 g Sukrin Gold
  • 1 egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller tilsvarende dråper essens
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 150ºC varmluft.
  2. Pisk sammen egg, vaniljeekstrakt og smeltet smør.
  3. Ha i resten av ingrediensene og bland godt.
  4. Form ønsket antall cookies.
  5. Lag en fordypning i midten og ha i syltetøy.
For versjon med bacon:
  1. Sprøstek ønsket mengde bacon, avkjøl på papir og knus de eventuelt i en miniblender eller hakk de for hånd.
  2. Vend inn i deigen.
  3. Stekes midt i ovnen i 15 minutter.
  4. La avkjøle helt servering.
Merknad
På vår gamle ovn stekte vi cookies på 170ºC varmluft, på den nye ovnen ble de fort veldig mørke i kantene på denne temperaturen så jeg måtte stille den ned til 150. Ovner varierer veldig i effekt.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/thumbprint-cookies/