Supergode, spungy’e cookies med jordbær- og vaniljesmak – raskt, enkelt og utrolig smakfulle. Perfekt når du vil unne deg noe ekstra godt men ikke orker å styre så mye på kjøkkenet! Pssst; jo lengre de avkjøler jo hardere blir de!
- 25 g smør
- 25 g kremost
- 1 egg
- 50 g mandelmel (vanlig)
- 20 g fettredusert mandelmel (alternativt kokosmel)
- 30 g Sukrin Gold
- ½ ts vaniljeekstrakt eller 5 dråper vaniljeessens
- 1 ts bakepulver
- en liten klype salt
- 2 - 3 jordbær (du kan fint bruke frosne, det gjorde jeg)
- Smelt smør i mikro - det tar ca 30 sekunder.
- Ha i kremost og sett i mikro i 10 sekunder.
- Pisk sammen. Det vil se litt ut som cottage cheese men det jevner seg ut når du pisker inn egget.
- Pisk inn egg og vaniljeekstrakt til røren er jevn.
- Tilsett de tørre ingrediensene og bland godt.
- Skjær jordbærene i små terninger (det går helt fint å skjære bunnfrosne jordbær, bare pass fingrene), og vend de deretter inn i røra.
- Klipp til et bakepapir så det passer på plata i mikrobølgeovnen.
- Ha på 4 passe klatter med røre og bre de ut til kjeksstørrelse (tenk bixit). VIKTIG: Ikke færre enn 4 i mikroen samtidig, ellers kan du svi de!
- Sett bakepapiret på glassplata og stek på 800W i 90 sekunder. Følg godt med!
- Gjenta til du er fri for røre.
- Avkjøles godt på rist.
Pingback: Supermyke Chocolate Chip Cookies (90 sekunder) - Fett & Forstand
Pingback: Jordbærmousse med sjokoladeganache! - Fett & Forstand