Supermyke vanilje- & Jordbærcookies (90 sekunder)
 
 
Serveringer: ca 12 stk.
Ingredienser
  • 25 g smør
  • 25 g kremost
  • 1 egg
  • 50 g mandelmel (vanlig)
  • 20 g fettredusert mandelmel (alternativt kokosmel)
  • 30 g Sukrin Gold
  • ½ ts vaniljeekstrakt eller 5 dråper vaniljeessens
  • 1 ts bakepulver
  • en liten klype salt
  • 2 - 3 jordbær (du kan fint bruke frosne, det gjorde jeg)
Fremgangsmåte
  1. Smelt smør i mikro - det tar ca 30 sekunder.
  2. Ha i kremost og sett i mikro i 10 sekunder.
  3. Pisk sammen. Det vil se litt ut som cottage cheese men det jevner seg ut når du pisker inn egget.
  4. Pisk inn egg og vaniljeekstrakt til røren er jevn.
  5. Tilsett de tørre ingrediensene og bland godt.
  6. Skjær jordbærene i små terninger (det går helt fint å skjære bunnfrosne jordbær, bare pass fingrene), og vend de deretter inn i røra.
  7. Klipp til et bakepapir så det passer på plata i mikrobølgeovnen.
  8. Ha på 4 passe klatter med røre og bre de ut til kjeksstørrelse (tenk bixit). VIKTIG: Ikke færre enn 4 i mikroen samtidig, ellers kan du svi de!
  9. Sett bakepapiret på glassplata og stek på 800W i 90 sekunder. Følg godt med!
  10. Gjenta til du er fri for røre.
  11. Avkjøles godt på rist.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/supermyke-vanilje-jordbaercookies-90-sekunder/