Superenkel sjokoladekake med jordbærostekrem
Skrevet av: Fett & Forstand
Ingredienser:
Sjokoladekake i mikroen
- 50 g mandelmel (gjerne selvkverna)
- 4 ss Sukrinmelis
- 2 ss kakaopulver (1 ss hvis du vil ha en lysere kake)
- 2 egg
- 50 g smør
- 0,5 ts bakepulver
Jordbærostekrem
- 100 g kremost
- 70 g frosne jordbær
- 1,5 dl kremfløte
- 4 ss Sukinmelis (eller etter smak)
- 8 dråper vaniljeessens (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Sjokoladekake i mikroen
- Smelt smør i mikroen.
- Pisk inn eggene.
- Ha i resterende ingredienser.
- Bland godt og ha i en passelig skål/form som tåler mikrobølgeovn.
- Stekes på full guffe i mikrobølgeovnene i 2 minutter.
- Hell ut av formen og la avkjøle.
- Når kaken er helt avkjølt deler du den i 3 deler.
- Ha ostekrem i mellom hvert lag.
- Pynt med resten av kremen og eventuelt litt friske bær 🙂
Jordbærostekrem
- Lag purre av bærene i blender (bruk litt av fløten sammen med bærene for å gjøre det enklere å knuse)
- Visp sammen alle ingrediensene til kremen tykner.