3 lags sjokoladekake – brownie style




Vi hadde markering på jobb idag og jeg fikk forespørsel igår om å bake et sukkerfritt kakealternativ. Egentlig hadde jeg god lyst å eksperimentere på egenhånd, men jeg tok rett og slett ikke sjansen på så kort tid. Jeg har tidligere ramla over og bokmerka denne kakeoppskriften, så jeg bestemte meg for å prøve meg på den. Den så jo bare så fantastisk god ut! Jeg har oversatt oppskriften og gjort ørsmå justeringer fra orginaloppskriften. Dette ble en supergod kake, med brownie konsistens og nydelig sjokolade- og kaffekrem 🙂 PS: Jeg hadde tilfeldigvis lyst linfrømel liggende siden jeg er en iHerb entusiast. Jeg vil anta det kan byttes ut i noe annet men jeg prøvde ikke selv. Lyst linfrømel har en ganske lett konsistens, ikke så ulik kruskakli. Linfrø har også lett bindende effekt, så hvis du bytter ut linfrømelet KAN det være en fordel å ha i en liten mengde bindende ingredienser (Fiberhusk?).

3 lags sjokoladkake - brownie style
 
NBNBNB: Røren skal fordeles på 3 stk 20 cm kakeformer. Alternativt kan du dele oppskriften i 3 og lage den i 3 omganger.
Skrevet av:
Ingredienser:
Bunn - nok til 3 deler i 20 cm kakeform
  • 150 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 90 g lyst linfrømel (iHerb)
  • 3 ts bakepulver
  • 6 egg (romtemperert)
  • 210 g smør
  • 120 g kakaopulver
  • 45 g Tagatesse
  • 90 g Sukrinmelis
  • 0,5 ts salt
  • 1 - 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1 strøken ss instant kaffepulver

Sjokoladefrosting
  • 250 g romtemperert smør
  • 250 g romtemperert kremost
  • 70 g Sukrinmelis
  • 30 g Tagatesse
  • 4-8 ss kakaopulver (smak deg fram)
  • 3 ts vaniljeekstrakt
  • 3 ts instant kaffepulver
Fremgangsmåte:
Bunn
  1. Forvarm oven til 180ºC.
  2. Ha Smør, kakao, søtning, salt, vaniljeekstrakt og kaffe i en varmebestandig bolle.
  3. Pisk godt sammen over vannbad til du får en glatt masse.
  4. La avkjøle noe.
  5. Pisk inn ett og ett egg, bland godt i mellom.
  6. Ha i mandelmel, linfrømel og bakepulver og pisk til du får en jevn og blank røre.
  7. Smør kakeformene med smør og et dryss kakao. Hvis du bruker springform bør du ha bakepapir i bunnen i tillegg.
  8. Stek midt i ovene i 15-20 minutter. Pass godt på etter 15 minutter så du ikke oversteker den. Sjekk ofte med en kakepinne.
  9. Kaken er ferdig når kakepinnen kommer ut tørr.
  10. Avkjøles på rist.

Sjokoladefrosting
  1. Pisk sammen smør, kremost og søtning til du får en godt blandet og luftig konsistens (ca 5-6 minutter).
  2. Sikt inn kakaopulver (prøv deg fram mht mengde).
  3. Ha i resterende ingredienser.
  4. Pisk til alt er godt blandet.
  5. Det kan være nødvendig å sleike "veggene" på bakebollene med en slikkepott innimellom piskingen så du forsikrer deg om at alt blandes jevnt.
  6. Fordel godt med frosting mellom hvert lag.
  7. Spar nok til toppen, sider samt eventuell pynt.
Merknad
Oppbevares i kjøleskap men serveres best romtemperert. Kaken kan fryses og tines i romtemperatur.

 

One Comment

  1. Tobias Skogen

    Hei, hva er macroene i denne kaka? Totalt mengde, fett, karbs og protein? 😊

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.