3 lags sjokoladkake - brownie style
Skrevet av: Fett & Forstand
- 150 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 90 g lyst linfrømel (iHerb)
- 3 ts bakepulver
- 6 egg (romtemperert)
- 210 g smør
- 120 g kakaopulver
- 45 g Tagatesse
- 90 g Sukrinmelis
- 0,5 ts salt
- 1 - 2 ts vaniljeekstrakt
- 1 strøken ss instant kaffepulver
- 250 g romtemperert smør
- 250 g romtemperert kremost
- 70 g Sukrinmelis
- 30 g Tagatesse
- 4-8 ss kakaopulver (smak deg fram)
- 3 ts vaniljeekstrakt
- 3 ts instant kaffepulver
- Forvarm oven til 180ºC.
- Ha Smør, kakao, søtning, salt, vaniljeekstrakt og kaffe i en varmebestandig bolle.
- Pisk godt sammen over vannbad til du får en glatt masse.
- La avkjøle noe.
- Pisk inn ett og ett egg, bland godt i mellom.
- Ha i mandelmel, linfrømel og bakepulver og pisk til du får en jevn og blank røre.
- Smør kakeformene med smør og et dryss kakao. Hvis du bruker springform bør du ha bakepapir i bunnen i tillegg.
- Stek midt i ovene i 15-20 minutter. Pass godt på etter 15 minutter så du ikke oversteker den. Sjekk ofte med en kakepinne.
- Kaken er ferdig når kakepinnen kommer ut tørr.
- Avkjøles på rist.
- Pisk sammen smør, kremost og søtning til du får en godt blandet og luftig konsistens (ca 5-6 minutter).
- Sikt inn kakaopulver (prøv deg fram mht mengde).
- Ha i resterende ingredienser.
- Pisk til alt er godt blandet.
- Det kan være nødvendig å sleike "veggene" på bakebollene med en slikkepott innimellom piskingen så du forsikrer deg om at alt blandes jevnt.
- Fordel godt med frosting mellom hvert lag.
- Spar nok til toppen, sider samt eventuell pynt.
Oppbevares i kjøleskap men serveres best romtemperert. Kaken kan fryses og tines i romtemperatur.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/sjokoladekake/
3.5.3251