3 lags sjokoladkake - brownie style
 
 
NBNBNB: Røren skal fordeles på 3 stk 20 cm kakeformer. Alternativt kan du dele oppskriften i 3 og lage den i 3 omganger.
Skrevet av:
Ingredienser
Bunn - nok til 3 deler i 20 cm kakeform
  • 150 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 90 g lyst linfrømel (iHerb)
  • 3 ts bakepulver
  • 6 egg (romtemperert)
  • 210 g smør
  • 120 g kakaopulver
  • 45 g Tagatesse
  • 90 g Sukrinmelis
  • 0,5 ts salt
  • 1 - 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1 strøken ss instant kaffepulver

Sjokoladefrosting
  • 250 g romtemperert smør
  • 250 g romtemperert kremost
  • 70 g Sukrinmelis
  • 30 g Tagatesse
  • 4-8 ss kakaopulver (smak deg fram)
  • 3 ts vaniljeekstrakt
  • 3 ts instant kaffepulver
Fremgangsmåte
Bunn
  1. Forvarm oven til 180ºC.
  2. Ha Smør, kakao, søtning, salt, vaniljeekstrakt og kaffe i en varmebestandig bolle.
  3. Pisk godt sammen over vannbad til du får en glatt masse.
  4. La avkjøle noe.
  5. Pisk inn ett og ett egg, bland godt i mellom.
  6. Ha i mandelmel, linfrømel og bakepulver og pisk til du får en jevn og blank røre.
  7. Smør kakeformene med smør og et dryss kakao. Hvis du bruker springform bør du ha bakepapir i bunnen i tillegg.
  8. Stek midt i ovene i 15-20 minutter. Pass godt på etter 15 minutter så du ikke oversteker den. Sjekk ofte med en kakepinne.
  9. Kaken er ferdig når kakepinnen kommer ut tørr.
  10. Avkjøles på rist.

Sjokoladefrosting
  1. Pisk sammen smør, kremost og søtning til du får en godt blandet og luftig konsistens (ca 5-6 minutter).
  2. Sikt inn kakaopulver (prøv deg fram mht mengde).
  3. Ha i resterende ingredienser.
  4. Pisk til alt er godt blandet.
  5. Det kan være nødvendig å sleike "veggene" på bakebollene med en slikkepott innimellom piskingen så du forsikrer deg om at alt blandes jevnt.
  6. Fordel godt med frosting mellom hvert lag.
  7. Spar nok til toppen, sider samt eventuell pynt.
Merknad
Oppbevares i kjøleskap men serveres best romtemperert. Kaken kan fryses og tines i romtemperatur.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/sjokoladekake/