Lavkarbo worstenbroodjes


Den Nederlandske halvdelen av meg fikk plutselig et veldig behov for worstenbroodjes – innbakt “pølse”.
Originalt er disse laget med en gjærdeig tilsatt egg og melk. Vi brukte calzoneoppskriften som grunnlag og heiv oss rundt. Resultatet ble overveldende bra!

Lavkarbo worstenbroodjes
 
Skrevet av:
Ingredienser
Kjøttfyll
  • 400 g kjøttdeig
  • 3 - 4 ts gehaktkruiden (se oppkrift lengre ned - kan selvsagt byttes med annet krydder)
  • 1 - 2 ts salt
  • 1 ss tørket persille (kan sløyfes)
  • 0,5 dl fløte
  • 1 egg
  • 2 ss pofiber
  • 1 ts fiberhusk

Deig
  • 2 egg
  • 100 g cottage cheese
  • 4 ss sesammel (fettredusert fra Funksjonell mat)
  • 6 ss Pofiber
  • 1 ss Fiberhusk
  • 1 ss eplecidereddik
  • 2 ts bakepulver
  • 200 g revet mozarella
  • 1-2 ts salt
  • 2 - 3 ss Sukrin Gold

Gehaktkruiden (Nederlandsk kjøttkakekrydder) ala mamma
  • 2 toppa ts hvit pepper
  • 1 toppa ts karri
  • 1 toppa ts paprikapulver
  • 1 toppa ts muskatnøtt
  • 0,5 ts muskatblomme
  • 1 strøken ts colemans mustard
  • 1 strøken ts ingefær
  • 1 strøken ts nellik
Fremgangsmåte
Kjøttfyll
  1. Kjør kjøtt og salt i kjøkkenmaskin noen minutter.
  2. Ha i krydder.
  3. Pisk fløte og egg lett sammen og spe i blandingen i en tynn stråle.
  4. Dryss inn pofiber og fiberhusk og elt deigen til alt er godt blandet.

Deig
  1. Forvarm ovene til 180ºC.
  2. Knus sammen egg og cottage cheese i blender til du får en glatt røre.
  3. Ha i eplecidereddik.
  4. Pisk inn sesammel, pofiber, salt, Sukrin Gold, bakepulver og Fiberhusk.
  5. Smelt osten i mikroen og bland godt sammen med resten av deigen. La gjerne kjøkkenmaskin jobbe noen minutter.
  6. Del deigen i 16 like store deler.
  7. Kjevle hver del mellom to smurte bakeark.
  8. Rull pølse av kjøttdeigen og legg den i senter (se bilde).
  9. Brett inn sidene loddrett, deretter bretter du bakerste vannrette del over, og tilslutt ruller du fremste vannrette del rundt.
  10. Pensle med egg og eventuelt et dryss parmesan.
  11. Stekes på nest nederst i ovnen i 25-30 minutter.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.