Ekte amerikanske Chocolate Chip Cookies! Jeg beit meg merke i en oppskrift jeg hadde sett for en stund tilbake der de brukte gelatin i cookies! Hvorfor? – for å få de seige. Oppskriften er inspirert av en oppskrift utviklet av paret bak ketoconnect.net. Vi har oversatt og justert litt på oppskriften og konvertert til metriske mål. Sjekk ut flere oppskrifter på cookies! Bli gjerne med i vår Facebookgruppe tilknyttet bloggen – her poster vi alle nye oppskrifter først!
- 150 g mandelmel.
- 2 ss (20 g) Fettredusert mandelmel (se merknad)
- 100 g smelta smør.
- 1 egg.
- 1 ss gelatinpulver.
- 1 ts bakepulver.
- 65 g Sukrin Gold
- Noen dråper vaniljeekstrakt el. essens.
- 1 ts kanel (kan sløyfes)
- 50 g mørk og/eller lys sjokolade hakket i biter.
- Forvarm ovn til 180°c.
- Bland sammen de tørre ingrediensene.
- Smelt smør og ha i gelatinpulver og la stå noen minutter.
- Ha de tørre ingrediensene i en bolle.
- Pisk sammen egg og smørblandingen og bland det deretter i det tørre.
- Vend inn sjokoladebitene.
- Form cookies i ønsket størrelse og antall.
- Disse må trykkes ned, i motsetning til tradisjonelle cookies som flyter ut av seg selv.
- Stekes på midterste rille i 15 minutter.
- La gjerne avkjøle noen minutter på bakebrettet før du overfører de til rist og avkjøler minst 20 minutter før servering
TIPS : Jeg tok halvparten av deigen og lagde cookies med blåbær. Hadde frosne blåbær som jeg trykte ned i etter jeg hadde formet cookien 🙂 kjempegodt:)
Pingback: Sjokoladebark! (keto, sukkerfri) - Fett & Forstand
Jeg sliter med gelepulveret. Det blir bare en seig klump. Hva gjør jeg feil ?
Usikker men gelatin er jo et finurlig produkt. Kanskje smøret var for varmt, eller for kaldt?
Det samme skjedde hos meg, uansett hva jeg gjorde. Jeg tilsatte gelatinpulver i det tørre i stedet, og det fungerte fint. 😊
Laget disse igår, men 15 minutter i ovnen gjorde at de ble svarte under. Laget også bare 9 stk, så justerer nok på det neste gang. Gelatinpulveret klumpet seg i mine kaker, hva kan det skyldes?
Så kjipt :/ ja ovner har jo litt varierende effekt desverre. Det er jeg usikker på for det har vi ikke opplevd selv. prøv å løs det opp i smøret neste gang 🙂
Kan man utesluta gelatinpulvret?
Det skal gå fint 🙂
Pingback: Enkel Kaffe Mocca (lavkarbo, sukkerfri) - Fett & Forstand
Heia. E de stekt på varmluft eller over/undervarme? Må prøve disse idag 🤤
Så kult! Over- og undervarme 🙂