Seige chocolate chip cookies (lavkarbo, glutenfri, sukkerfri)

Seige chocolate chip cookies (lavkarbo, glutenfri, sukkerfri)
Seige chocolate chip cookies (lavkarbo, glutenfri, sukkerfri)Ekte amerikanske Chocolate Chip Cookies! Jeg beit meg merke i en oppskrift jeg hadde sett for en stund tilbake der de brukte gelatin i cookies! Hvorfor? – for å få de seige.  Oppskriften er inspirert av en oppskrift utviklet av paret bak ketoconnect.net. Vi har oversatt og justert litt på oppskriften og konvertert til metriske mål. Sjekk ut flere oppskrifter på cookies! Bli gjerne med i vår Facebookgruppe tilknyttet bloggen – her poster vi alle nye oppskrifter først!

Seige Chocolate Chip Cookies
 
Skrevet av:
Serveringer: 16 medium cookies
Ingredienser:
  • 150 g mandelmel.
  • 2 ss (20 g) Fettredusert mandelmel (se merknad)
  • 100 g smelta smør.
  • 1 egg.
  • 1 ss gelatinpulver.
  • 1 ts bakepulver.
  • 65 g Sukrin Gold
  • Noen dråper vaniljeekstrakt el. essens.
  • 1 ts kanel (kan sløyfes)
  • 50 g mørk og/eller lys sjokolade hakket i biter.
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovn til 180°c.
  2. Bland sammen de tørre ingrediensene.
  3. Smelt smør og ha i gelatinpulver og la stå noen minutter.
  4. Ha de tørre ingrediensene i en bolle.
  5. Pisk sammen egg og smørblandingen og bland det deretter i det tørre.
  6. Vend inn sjokoladebitene.
  7. Form cookies i ønsket størrelse og antall.
  8. Disse må trykkes ned, i motsetning til tradisjonelle cookies som flyter ut av seg selv.
  9. Stekes på midterste rille i 15 minutter.
  10. La gjerne avkjøle noen minutter på bakebrettet før du overfører de til rist og avkjøler minst 20 minutter før servering
Merknad
Vi brukte hjemmekverna mandelmel, deigen ble litt i våteste laget så hadde i tillegg 2 ss fettredusert mandelmel i.

TIPS : Jeg tok halvparten av deigen og lagde cookies med blåbær. Hadde frosne blåbær som jeg trykte ned i etter jeg hadde formet cookien 🙂 kjempegodt:)

 

 

11 Comments

  1. Pingback: Sjokoladebark! (keto, sukkerfri) - Fett & Forstand

  2. Anita Sofie

    Jeg sliter med gelepulveret. Det blir bare en seig klump. Hva gjør jeg feil ?

  3. Tove Janka Lunden

    Laget disse igår, men 15 minutter i ovnen gjorde at de ble svarte under. Laget også bare 9 stk, så justerer nok på det neste gang. Gelatinpulveret klumpet seg i mine kaker, hva kan det skyldes?

    • Så kjipt :/ ja ovner har jo litt varierende effekt desverre. Det er jeg usikker på for det har vi ikke opplevd selv. prøv å løs det opp i smøret neste gang 🙂

  4. Caroline

    Kan man utesluta gelatinpulvret?

  5. Pingback: Enkel Kaffe Mocca (lavkarbo, sukkerfri) - Fett & Forstand

  6. Heia. E de stekt på varmluft eller over/undervarme? Må prøve disse idag 🤤

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.