Seige Chocolate Chip Cookies
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 16 medium cookies
Ingredienser:
  • 150 g mandelmel.
  • 2 ss (20 g) Fettredusert mandelmel (se merknad)
  • 100 g smelta smør.
  • 1 egg.
  • 1 ss gelatinpulver.
  • 1 ts bakepulver.
  • 65 g Sukrin Gold
  • Noen dråper vaniljeekstrakt el. essens.
  • 1 ts kanel (kan sløyfes)
  • 50 g mørk og/eller lys sjokolade hakket i biter.
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovn til 180°c.
  2. Bland sammen de tørre ingrediensene.
  3. Smelt smør og ha i gelatinpulver og la stå noen minutter.
  4. Ha de tørre ingrediensene i en bolle.
  5. Pisk sammen egg og smørblandingen og bland det deretter i det tørre.
  6. Vend inn sjokoladebitene.
  7. Form cookies i ønsket størrelse og antall.
  8. Disse må trykkes ned, i motsetning til tradisjonelle cookies som flyter ut av seg selv.
  9. Stekes på midterste rille i 15 minutter.
  10. La gjerne avkjøle noen minutter på bakebrettet før du overfører de til rist og avkjøler minst 20 minutter før servering
Merknad
Vi brukte hjemmekverna mandelmel, deigen ble litt i våteste laget så hadde i tillegg 2 ss fettredusert mandelmel i.

TIPS : Jeg tok halvparten av deigen og lagde cookies med blåbær. Hadde frosne blåbær som jeg trykte ned i etter jeg hadde formet cookien :) kjempegodt:)
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/seige-chocolate-chip-cookies/