Søttanna begynte å mase idag, og det passa jo egentlig bra siden jeg hadde hangoverbesøk av ei venninne. Jeg diska opp med hjemmelaga lavkarbo pizza og denne herligheten til dessert! Helt ny oppskrift, komponert idag. Det er lov å skryte av seg selv innimellom syns jeg, og denne kaken er høyt oppe på skrytelista mi for å si det sånn. Den smakte rett og slett bare himmelsk! Denne oppskriften passer en 20 cm springform. Du kan fint bruke større former men da vil kaken naturligvis bli flatere. Håper det smaker 🙂
- 150 g kverna mandler eller mandelmel
- 100 g smør
- 2 ts hjemmelaga lavkarbo sirup (du kan også bruke 1 ss Tagatesse eller 2 ss Sukrin Gold)
- 1 ts kanel
- en klype salt
Blåbærsaus
- 150 g frosne blåbær
- 1 ss Tagatesse
- 0,5 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
- 1 knivsodd xanthangummi (kan sløyfes)
Ostekrem
- 150 g creme fraiche
- 250 g Kremost
- 3 dl fløte
- 6 gelatinplater (+ 0,25 dl vann)
- 100 g Sukrinmelis
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 ss sitronsaft
- Ha bakepapir i bunnen av kakeformen
- Smelt smør
- Rør inn sirupen/søtningen og kanel
- Tørrstek mandelmelet i stekepanne på middels+ varme til det brunes lett.
- Vend smørblandingen inn i mandelmelet
- Fordel blandingen i kakeformen og trykk den noe ned
- Sett til avkjøling
Blåbærsaus
- La blåbærene, søtning og vaniljeekstrakt putre på middels varme i ca 10 minutter
- Rør inn xanthangummi
- La sausen avkjøle i romtemperatur
- Mos til saus med stavmikser eller lignende
Ostekrem og Montering
- Ha gelatinplatene i iskaldt vann
- Pisk fløten til krem og sett til side
- Pisk sammen creme fraiche, kremost, Sukrinmelis, vaniljeekstrakt og sitronsaft
- Klem ut vannet av gelatinplatene og løs de opp i 0,25 dl oppvarmet vann (ikke kokende)
- Når gelatinen er helt oppløst heller du den i en tynn stråle i kremostblandingen.
- Vend forsiktig inn den piskede kremen
- Fordel ostekremen på kakebunnen.
- Bruk en kakesprøyte eller lignende og sprøyt blåbærsaus inn i kaken i små lommer.
- Rør litt forsiktig rundt med en kakepinne eller lignende.
- Ha resten av sausen oppå kaken og lag morsomme mønstre med kakepinne eller kniv.
- Sett kaken kjølig i minimum 5 timer før servering, men helst over natta.
Denne kaka var kjempegod! Mye lavkarbobakst blir dårlig, men denne kan anbefales! 😀👍
Hei
Suuper hyggelig og høre at du likte den 🙂 skulle ønske jeg hadde den på lur i kjøleskapet til i morgen. 🙂
Tusen takk for tilbakemeldingen det setter vi stor pris på 🙂
Ha en fin helg videre 🙂
Takk for oppskrift! VI leser og fristes hele veien til Danmark, men Tagatesse selges desverre ikke i DK (uten lange leveringstider fra utlandet).. Hva er beste alternativ?
Så koselig å høre! Hmmm.. får du tak i tagatose eller allulose? 🙂 tagatesse har karamelliserende egenskaper 🙂
Pingback: Ostekake - "Blackberry Blackout" - Fett & Forstand
Har ikke så god greie på baking. Derfor lurer jeg på om det går an å bake mandlene hele i ovnen før jeg kverner de, istedet for å ha det i tørr panne etter kverning? Blir det samme effekt?
Hei 🙂 det vil nok ikke bli helt det samme desverre. Når mandelmelet får seg en runde i stekepanna så får bunnen en dypere og rikere smak, nesten som havrekjeks 🙂
Pingback: Ostekake - "Raspberry Rebel" - Fett & Forstand
Hei. Vet du hvor mye karb og fett er i den?
Jeg har ikke regnet på det desverre:(
Omg!! Første oppskriften jeg har prøvd herfra, er relativt ny på lavkarbo, men dette blir ikke siste. For en nyyyydelig kake 😉 Må innrømme at jeg var veldig spent på resultatet, da annen lavkarbo bakst jeg har prøvd til nå ikke har fallt i smak. Fallt i smak hos alle rundt bordet.Takk!
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, veldig glad du likte den ♡
Kan denne kaken fryses? Ser fantastisk god ut👍🏼😀
Hei Agnete 🙂 jeg har liten erfaring med frysing av kaker for de blir som regel spist opp før jeg får sjansen å prøve 🙈🙈🙈 men hvis «vanlig» ostekake kan fryses så kan helt sikkert denne også ♡♡♡