Blueberry Bliss Ostekake
 
Forberedelse
Tid
Total tid
 
Skrevet av:
Serveringer: 12 - 14 stykker
Ingredienser:
Bunn
  • 150 g kverna mandler eller mandelmel
  • 100 g smør
  • 2 ts hjemmelaga lavkarbo sirup (du kan også bruke 1 ss Tagatesse eller 2 ss Sukrin Gold)
  • 1 ts kanel
  • en klype salt

Blåbærsaus
  • 150 g frosne blåbær
  • 1 ss Tagatesse
  • 0,5 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
  • 1 knivsodd xanthangummi (kan sløyfes)

Ostekrem
  • 150 g creme fraiche
  • 250 g Kremost
  • 3 dl fløte
  • 6 gelatinplater (+ 0,25 dl vann)
  • 100 g Sukrinmelis
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ss sitronsaft
Fremgangsmåte:
Bunn
  1. Ha bakepapir i bunnen av kakeformen
  2. Smelt smør
  3. Rør inn sirupen/søtningen og kanel
  4. Tørrstek mandelmelet i stekepanne på middels+ varme til det brunes lett.
  5. Vend smørblandingen inn i mandelmelet
  6. Fordel blandingen i kakeformen og trykk den noe ned
  7. Sett til avkjøling

Blåbærsaus
  1. La blåbærene, søtning og vaniljeekstrakt putre på middels varme i ca 10 minutter
  2. Rør inn xanthangummi
  3. La sausen avkjøle i romtemperatur
  4. Mos til saus med stavmikser eller lignende

Ostekrem og Montering
  1. Ha gelatinplatene i iskaldt vann
  2. Pisk fløten til krem og sett til side
  3. Pisk sammen creme fraiche, kremost, Sukrinmelis, vaniljeekstrakt og sitronsaft
  4. Klem ut vannet av gelatinplatene og løs de opp i 0,25 dl oppvarmet vann (ikke kokende)
  5. Når gelatinen er helt oppløst heller du den i en tynn stråle i kremostblandingen.
  6. Vend forsiktig inn den piskede kremen
  7. Fordel ostekremen på kakebunnen.
  8. Bruk en kakesprøyte eller lignende og sprøyt blåbærsaus inn i kaken i små lommer.
  9. Rør litt forsiktig rundt med en kakepinne eller lignende.
  10. Ha resten av sausen oppå kaken og lag morsomme mønstre med kakepinne eller kniv.
  11. Sett kaken kjølig i minimum 5 timer før servering, men helst over natta.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/ostekake-blueberry-bliss/