Blueberry Bliss Ostekake
Skrevet av: Kenneth & Ena-Maria
Serveringer: 12 - 14 stykker
- 150 g kverna mandler eller mandelmel
- 100 g smør
- 2 ts hjemmelaga lavkarbo sirup (du kan også bruke 1 ss Tagatesse eller 2 ss Sukrin Gold)
- 1 ts kanel
- en klype salt
- 150 g frosne blåbær
- 1 ss Tagatesse
- 0,5 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
- 1 knivsodd xanthangummi (kan sløyfes)
- 150 g creme fraiche
- 250 g Kremost
- 3 dl fløte
- 6 gelatinplater (+ 0,25 dl vann)
- 100 g Sukrinmelis
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 ss sitronsaft
- Ha bakepapir i bunnen av kakeformen
- Smelt smør
- Rør inn sirupen/søtningen og kanel
- Tørrstek mandelmelet i stekepanne på middels+ varme til det brunes lett.
- Vend smørblandingen inn i mandelmelet
- Fordel blandingen i kakeformen og trykk den noe ned
- Sett til avkjøling
- La blåbærene, søtning og vaniljeekstrakt putre på middels varme i ca 10 minutter
- Rør inn xanthangummi
- La sausen avkjøle i romtemperatur
- Mos til saus med stavmikser eller lignende
- Ha gelatinplatene i iskaldt vann
- Pisk fløten til krem og sett til side
- Pisk sammen creme fraiche, kremost, Sukrinmelis, vaniljeekstrakt og sitronsaft
- Klem ut vannet av gelatinplatene og løs de opp i 0,25 dl oppvarmet vann (ikke kokende)
- Når gelatinen er helt oppløst heller du den i en tynn stråle i kremostblandingen.
- Vend forsiktig inn den piskede kremen
- Fordel ostekremen på kakebunnen.
- Bruk en kakesprøyte eller lignende og sprøyt blåbærsaus inn i kaken i små lommer.
- Rør litt forsiktig rundt med en kakepinne eller lignende.
- Ha resten av sausen oppå kaken og lag morsomme mønstre med kakepinne eller kniv.
- Sett kaken kjølig i minimum 5 timer før servering, men helst over natta.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/ostekake-blueberry-bliss/
3.5.3251