Åååhsaligetid!
Før kostholdsomleggingen var sitronmuffins (de patetiske små i poser fra kjekshulla i butikken) Ena-Maria sin guilty pleasure. Vi har et duftlys hjemme som lukter identisk! Duftlyset i kombinasjon med “de dagene i måneden” og minnene om dustesitronmuffinsfrabutikken = cupcake forsking sent en søndagskveld. Rosa cupcakes passer jo godt nå i Oktober og Rosa Sløyfe aksjonen (jeg fant disse søte formene på Eurospar). Oppskriften på sløyfepynten er enda under utprøving (trengs å perfeksjoneres) men jeg deler gjerne den foreløbige oppskriften på forespørsel)
- 3 egg (romtemperert)
- 50 g smør (romtemperert)
- 1 dl fløte
- 100 g Creme Fraiche
- 1 ts vaniljeekstrakt eller 10 dråper vaniljeessens
- revet sitronskall fra en halv sitron
- 10 dråper sitronessens
- 150 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 2 toppa ts bakepulver
- 3 ss kokosmel
- 4 ss pofiber
- 100 g Sukrinmelis (eller tilsvarende annen søtning)
- en klype salt
Bringebærfrosting
- 3 toppa ts Sukrinmelis
- 125 g kremost (romtemperert)
- 100 g smør (romtemperert)
- 50 g frosne bringebær
- 5 dråper bringebæressens (kan sløyfes)
- Forvarm ovnen til 180ºC.
- Pisk sammen romtemperert smør og siktet Sukrinmelis.
- Tilsett ett og ett egg.
- Bland inn fløte, creme fraiche, sitronessens, vaniljeekstrakt og revet sitronskall.
- Tilsett de tørre ingrediensene.
- Fordel røren på cupcakeformer.
- Stek midt i ovnen i 20 minutter for små former og 30 minutter for store former. Sjekk underveis. Avkjøles på rist.
Bringebærfrosting
- Knus bringebær til purè i miniblender eller med stavmikser.
- Pisk sammen alle ingrediensene bortsett fra bringebærpurè.
- Vend inn bringebærpurèen.