Limonadecupcakes med bringebærfrosting
 
 
Skrevet av:
Ingredienser
Cupcake
  • 3 egg (romtemperert)
  • 50 g smør (romtemperert)
  • 1 dl fløte
  • 100 g Creme Fraiche
  • 1 ts vaniljeekstrakt eller 10 dråper vaniljeessens
  • revet sitronskall fra en halv sitron
  • 10 dråper sitronessens
  • 150 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 2 toppa ts bakepulver
  • 3 ss kokosmel
  • 4 ss pofiber
  • 100 g Sukrinmelis (eller tilsvarende annen søtning)
  • en klype salt

Bringebærfrosting
  • 3 toppa ts Sukrinmelis
  • 125 g kremost (romtemperert)
  • 100 g smør (romtemperert)
  • 50 g frosne bringebær
  • 5 dråper bringebæressens (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
Cupcake
  1. Forvarm ovnen til 180ºC.
  2. Pisk sammen romtemperert smør og siktet Sukrinmelis.
  3. Tilsett ett og ett egg.
  4. Bland inn fløte, creme fraiche, sitronessens, vaniljeekstrakt og revet sitronskall.
  5. Tilsett de tørre ingrediensene.
  6. Fordel røren på cupcakeformer.
  7. Stek midt i ovnen i 20 minutter for små former og 30 minutter for store former. Sjekk underveis. Avkjøles på rist.

Bringebærfrosting
  1. Knus bringebær til purè i miniblender eller med stavmikser.
  2. Pisk sammen alle ingrediensene bortsett fra bringebærpurè.
  3. Vend inn bringebærpurèen.
TIPS: Hvis kremen blir for løs kan du ha den litt i kjøleskap før du pisker den opp igjen og påfører cupcakene.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/limonadecupcakes-med-bringebaerfrosting/