Jeg snubla over en oppskrift på en kake på en Nederlandsk lavkarboside jeg er med i, den kaka så så god ut at den måtte jeg bare prøve! Jeg delte riktignok oppskriften i 4, og fikk plass i en kjempesøt liten springform fra Søstrene Grene 🙂 Oppskriften nedfor er til en rund springform 21 cm dia.
Her er oppskriften, oversatt til Norsk og med noen små justeringer 🙂
- 60 g smeltet smør
- 40 g mandelmel
- 125 g kokosmel
- 1 eggehvite
- 1 ts kanel (kan sløyfes)
- 30 g Sukrinmelis
Fyll
- 150 g sjokolade
- 500 g kremost
- 80 g Sukrinmelis
- 2 ts vaniljekstrakt eller 3-5 dråper vaniljeessens
- 4 egg
- Forvarm ovn til 180°C.
- Miks alt godt sammen.
- Ha i en smurt springform med bakepapir i bunn.
- Stek på midterste rille i 20 minutter.
Fyll
- Smelt sjokoladen i vannbad og sett til side.
- Pisk sammen ost, Sukrinmelis og vanilje.
- Pisk inn ett og ett egg.
- Hell blandingen over den forhåndsstekte bunnen.
- Hell over den smeltede sjokoladen og bruk en kakepinne eller lignende for å lage mønster. Stekes på midterste rille i 50 - 55 minutter.
- La kaken avkjøle helt før du tar den ut av formen og skjærer i den.
Åj denne så spennende ut! Kan den lages med Tagatess heller enn sukrinmelis? Mengde i så fall?