Lavkarbo sjokoladermarmoriert ostekake
Skrevet av: Fett & Forstand
- 60 g smeltet smør
- 40 g mandelmel
- 125 g kokosmel
- 1 eggehvite
- 1 ts kanel (kan sløyfes)
- 30 g Sukrinmelis
- 150 g sjokolade
- 500 g kremost
- 80 g Sukrinmelis
- 2 ts vaniljekstrakt eller 3-5 dråper vaniljeessens
- 4 egg
- Forvarm ovn til 180°C.
- Miks alt godt sammen.
- Ha i en smurt springform med bakepapir i bunn.
- Stek på midterste rille i 20 minutter.
- Smelt sjokoladen i vannbad og sett til side.
- Pisk sammen ost, Sukrinmelis og vanilje.
- Pisk inn ett og ett egg.
- Hell blandingen over den forhåndsstekte bunnen.
- Hell over den smeltede sjokoladen og bruk en kakepinne eller lignende for å lage mønster. Stekes på midterste rille i 50 - 55 minutter.
- La kaken avkjøle helt før du tar den ut av formen og skjærer i den.
Server gjerne med litt friske bær og krem eller hjemmelaget sukkerfri is!
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/lavkarbo-sjokoladermarmoriert-ostekake/
3.5.3251