Lavkarbo sjokoladermarmoriert ostekake
 
 
Skrevet av:
Ingredienser:
Bunn
  • 60 g smeltet smør
  • 40 g mandelmel
  • 125 g kokosmel
  • 1 eggehvite
  • 1 ts kanel (kan sløyfes)
  • 30 g Sukrinmelis

Fyll
  • 150 g sjokolade
  • 500 g kremost
  • 80 g Sukrinmelis
  • 2 ts vaniljekstrakt eller 3-5 dråper vaniljeessens
  • 4 egg
Fremgangsmåte:
Bunn
  1. Forvarm ovn til 180°C.
  2. Miks alt godt sammen.
  3. Ha i en smurt springform med bakepapir i bunn.
  4. Stek på midterste rille i 20 minutter.

Fyll
  1. Smelt sjokoladen i vannbad og sett til side.
  2. Pisk sammen ost, Sukrinmelis og vanilje.
  3. Pisk inn ett og ett egg.
  4. Hell blandingen over den forhåndsstekte bunnen.
  5. Hell over den smeltede sjokoladen og bruk en kakepinne eller lignende for å lage mønster. Stekes på midterste rille i 50 - 55 minutter.
  6. La kaken avkjøle helt før du tar den ut av formen og skjærer i den.
Merknad
Server gjerne med litt friske bær og krem eller hjemmelaget sukkerfri is!
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/lavkarbo-sjokoladermarmoriert-ostekake/